MOVINGA - DITT BILLIGA VAL FÖR PIANOFLYTT

Varför du ska flytta med Movinga

Enkelt 
att boka

Exakt volymberäkning

Ekonomiskt optimerad rutt

Utbildad flyttpersonal

Skräddarsydd för dina behov

Med Movinga blir din flytt en bekymmersfri och rentav rolig upplevelse. Vårt team består av utbildade flyttkonsulter och flyttexperter - och är därmed det bästa valet om du letar efter en säker flyttfirma för din pianoflytt. Vi tar hand om allt arbete, från planeringen av flytten tills att möblerna placeras i ditt hem, oavsett om du behöver hjälp med pianoflytt från Lund till Malmö eller tvärs över hela landet. Tillsammans med din personliga flyttkonsult planerar du din flytt och får ut ett fast pris på direkten. Allting sker smidigt online där du har möjlighet att få översikt över din flyttoffert.

Kostnadsfri beräkning

Din flytt

Vi förstår att en flytt kan vara ett besvärligt projekt. Därför har vi gjort det till vårt jobb att lägga över det på våra axlar, i stället för dina.

Justera din flytt och få ett fast pris kostnadsfritt

Boka online och upplev utmärkt kundservice

Professionell flytthjälp och en avslappnad upplevelse

Valfria tilläggstjänster

Skräddarsy din flytt med våra tilläggstjänster. Vi erbjuder bland annat nedmontering och montering av möbler, packning och uppackning av flyttlådor samt leverans av packmaterial.

  Nedmontering/montering av möbler
  Packning och uppackning
  Skrymmande föremål (t.ex. pianotransport)
  Leverans av flyttlådor
  Och mycket mer...

FLYTTA DITT PIANO MED MOVINGA

Att flytta ett piano är väldigt knepigt. Det är ett skört instrument som måste hanteras varsamt och försiktigt då den minsta skakningen kan skada pianot eller göra det ostämt. För att säkerställa detta krävs specifika hjälpmedel och stor kunskap.  

Ingen fara, våra team i Sverige och speciellt i Stockholm är experter på pianoflytt. Vikten på pianot spelar stor roll, från ca 200 kilo för ett piano till över 600 kilo för en flygel. Det är uppenbart att det är viktigt att ha ett team med tillräcklig fysisk styrka för att transportera ett objekt av sådan skala. Men igen, genom att ringa Movinga är du redan garanterad en exceptionell service som låter dig koppla av istället för att oroa sig för ditt dyrbara piano.

Vår flyttpersonal kommer anpassa de lämpliga medlen och antalet medarbetare som är nödvändigt för transporten. Varje pianoflytt är unik. Vissa delar kan dessutom bli nedmonterade för att minska vikten. Vår flyttpersonal kommer med stor varsamhet ta hand om ditt piano genom att skydda det på bästa professionella sätt.

Vi rekommenderar verkligen inte att flytta pianot på egen hand. Ett piano är ett massivt instrument, men det är också väldigt skört. Dess vikt, form och utseende gör det väldigt svårt att hantera. Om det redan är krångligt i en enkel transport, kommer det bli ännu svårare att manövrera i trappor och smala passager. Det är inte bara risken för att skada själva pianot utan även personen som bär.

Slutligen är det otroligt viktigt hur man skyddar pianot under flytt. Oavsett vilket sorts piano du äger är det ett instrument som är väldigt känsligt för ändringar av miljö. Föreställ dig för ett par sekunder, de skadliga effekterna av fuktighet på ett digitalt pianos elektriska kretsar, och även dämmaren på det akustiska pianot, som ser till att vibrationerna hörs

Värme tenderar också till att expandera stålet i instrumentets strängar vilket kan stämma om det. Ditt piano är värdefullt men också oberäkneligt, vilket gör att det måste placeras i en passande miljö under flytten.

Kostnadsfri beräkning

HUR FLYTTAR MAN ETT PIANO TILL STOCKHOLM?

Att flytta ett piano är som tidigare nämnt inte en enkel uppgift, vilket är varför det är viktigt för oss att få reda på vilket sorts piano som ska flyttas eftersom lösningarna varierar efter olika sorters piano.

Flygel:

Det är det största pianot av alla. Den första flygen dateras bak ända till 1709. Beroende på modellen kan det variera mellan 1,5 m och 3 m djup och kan ibland bli 800 kilo tungt. Instrumentet, som är resultatet av ett prestigefyllt hantverk, är därför bräckligt och dyrt. För att begränsa risken för skador är det därför nödvändigt att anlita ett företag som är specialiserat på pianotransporter när du flyttar.

Ett piano är ungefär 1.5 m brett, 1 m högt och brukar väga mellan 150-300 kg. Instrumentet är vanligtvis lättare att hantera än en flygel men kräver ändå professionell transport av ett flytteam. För att känna dig avslappnad när du ska flytta ditt piano rekommenderar vi starkt att välja Movinga. Vårt team är auktoriserade att transportera dessa olika pianon. Få en kostnadsfri offert för pianoflytt.  

Oavsett pianomodell, är det rekommenderat att använda tjänster av ett specialiserat företag. Om du vill ha en uppfattning om priset kan du få en gratis, omedelbar uppskattning av det online!

För det så kallade digitala pianot:

Det digitala pianot väger mellan 15-100 kilo. Vanliga bärbara modeller kan vanligtvis bäras av privatpersoner om de använder sunt förnuft. Vikten och storleken på de dyrare modellerna kräver ingripande av ett flyttföretag som Movinga.

Vår expertis ger dig en problemfri flytt av ditt objekt.