Stadsdelar i Göteborg – från mysiga kullerstensgator till vibrerande storstadskänsla

Oavsett om du ska besöka Göteborg för en helg eller om du faktiskt har beslutat dig för att flytta till Göteborg finns det många stadsdelar att upptäcka. Stadens närhet till skärgården och dess fantastiska mat- och nöjesutbud lockar allt fler besökare. Nedan hittar du en lista på några av Göteborgs charmigaste stadsdelar.

Göteborgs stadsdelar: Innerstaden

Kungsportsavenyn, även kallad Avenyn, är Göteborgs kändaste gata. Den sträcker sig från Konstmuseet och den ståtliga statyn på Poseidon ner till Kungsportsbron med stadsteatern på ena sidan och Trädgårdsföreningen på den andra. Med sina butiker, restauranger och caféer är gatan ett måste på din nästa visit till denna pärla på västkusten.

Göteborgs hamn är också värd ett besök. Den är Skandinaviens största hamn och här kan du spana efter allt från små kajaker till gigantiska fraktfartyg. Vill du se Göteborg ovanifrån? Åk upp i Skanskaskrapan som har 22 våningar. Byggnaden som kallas för “Läppstiftet” på grund av sitt markanta utseende ligger i hamnen och är ett av Göteborgs kändaste landmärken.

Haga, Linné och Majorna - flanera från Slottsskogen till Röda Sten

Väster om innerstaden ligger stadsdelarna Haga, Linné och Majorna. Haga är enligt många Göteborgs mysigaste stadsdel. Från att tidigare ha varit ett ruffigt arbetarkvarter har det idag blivit en pittoresk stadsdel där kullerstensgatorna kantas av låga trähus. Här kan du hitta den kända Hagabullen - men se till att vara extra hungrig när du beställer en - den är betydligt större än vad bullar brukar vara.

Linné är ännu en vacker stadsdel med ett stort utbud av restauranger, butiker och caféer. Linnégatan sträcker sig från Slottsskogen, som är Göteborgs största park, ner till Järntorget där långgatorna börjar. Järntorget och långgatorna är Göteborgs populäraste utestråk med ett stort urval av barer och nattklubbar. Ett litet tips: göteborgarna brukar påstå att ju längre bort från Järntorget du rör dig på långgatorna, desto billigare blir ölen.

Bortom långgatorna ligger Majorna, som just nu är Göteborgs trendigaste stadsdel. Om du är på jakt efter mysiga små caféer eller vill utöka din LP-samling är ett besök till Majorna ett måste. Promenera längs de kända Landshövdingehusen ner till Röda Stens konsthall där du kan titta på utställningar eller äta en glass i skuggan av Älvsborgsbron som sträcker sig över Göta Älv.

Hisingen - charm på andra sidan älven

Hisingen har genom sitt kulturella utbud och närheten till centrum blivit allt populärare. Det investeras stort i stadsdelen som ligger på Sveriges femte största ö. Även här kan du se Göteborg uppifrån om du promenerar upp på Ramberget, som ligger i en stor park med en hög utsiktspunkt, där du kan spana över till Göteborgs innerstad. Området runt Eriksberg är också värt att besöka. Här kan du hitta många caféer och restauranger i det mysiga hamnområdet.

Detta är såklart bara ett urval av stadsdelar i det ständigt växande Göteborg. Oavsett om du väljer att besöka staden på sommaren eller på vintern kommer du säkerligen att falla för denna havsnära stad, Du kanske rentav blir så förtjust i Göteborg att du någon gång väljer att flytta dit. Förbered dig för att söka jobb i Göteborg genom att bekanta dig med vår artikel.

Vill du veta mer om våra flyttjänster? Läs mer om att flytta till Göteborg med Movinga.