Söka jobb i Göteborg – hitta den perfekta arbetsplatsen

Vare sig om du redan är en göteborgare eller planerar att flytta till staden är det viktigt att hitta ett jobb som du trivs med. Som Sveriges näst största stad finns det många olika arbetsplatser och industrier i staden, men konkurrensen bland de arbetssökande är stor. Det är därför viktigt att göra det lilla extra för att din ansökan ska stå ut bland resten när du ska söka jobb i Göteborg. Den största arbetsgivaren i Göteborg är Göteborgs stad som har cirka 52 500 anställda. Andra stora arbetsgivare är Volvo (Cars, Trucks och IT), SKF, Astra Zeneca och Ericsson. Du kan alltså bland annat hitta jobb inom bil- och logistikindustrin, läkemedelsindustrin eller inom IT-sektorn.

Lediga jobb i Göteborg - sajter att hålla ett öga på

Det finns många olika sidor online som annonserar ut lediga jobb i Göteborg. Några exempel är goteborg.se, monster.se eller metrojobb.se. På vissa av dessa kan du även registrera din mejladress för att få notiser när nya jobb som passar din profil laddas upp. Oavsett vilket jobb du söker finns det några punkter som du alltid borde tänka på:

- Skriv alltid ett personligt brev. Personliga brev ska spegla vem du är och varför du är den perfekta kandidaten för den lediga tjänsten. Försök alltså att skriva ett unikt personligt brev för varje tjänst som du söker - istället för att klippa och klistra.

- Uppdatera ditt CV med jämna mellanrum. Att skicka in ett CV i mars som dateras till januari ser inte bra ut.

- Se till att ditt CV är anpassat till den tjänst som du söker. Gäller ansökan en tjänst som barista borde ditt CV innehålla tidigare arbetsplatser eller utbildningar som gäller baristakunskaper - och inte nödvändigtvis att du jobbade på lager en sommar i nian (förutom om du förklarar hur detta har gjort dig till en ännu bättre barista).

Ett annat alternativ är att vända dig direkt till de arbetsplatser som du är intresserad av. Du kan exempelvis skicka in en så kallad spontanansökan eller titta förbi och lämna ditt CV personligen. Att hålla ett öga på jobbannonser i tidningar eller på sociala medier är också en bra idé.

Sommarjobb i Göteborg – en sommarstad med allt fler turister

Västra Götalandsregionen har visionen att till 2020 bli Skandinaviens mest besökta turistregion. För att uppnå detta mål investeras det flitigt i olika turistattraktioner - allt från den växande nöjesparken Liseberg till cykelvägar som sträcker sig över hela Västra Götaland. Med den växande turistsektorn skapas även fler jobbtillfällen inom turismen, perfekt för studenter och ungdomar som söker jobb för sommarsäsongen. Vänd dig direkt till Göteborgs stad eller använd dig av de vanliga sidorna online för att hitta det perfekta sommarjobbet. Även här gäller det att se till att din ansökan sticker ut genom att följa punkterna ovan.

Oavsett om du ska söka ett heltidsjobb eller ett sommarjobb i Göteborg - se till att vara förberedd och arbeta på ditt CV och personliga brev. Göteborg är en stad i rörelse, och arbetsmarknaden utvecklas ständigt. Var aktiv i ditt sökande och så kommer du säkerligen snart att hitta det perfekta jobbet. För fler tips kring hur du bäst stadgar dig i Göteborg, läs våra artikel om några av Göteborgs populäraste stadsdelar.

Vill du veta mer om vår service? Läs om att flytta till Göteborg med Movinga.