Inflyttningskort: de 10 bästa ordspråken om hem och boende

När har du senast fått ett personligt kort med tillhörande text skriven med eftertanke? I takt med att vi tillbringar alltmer tid framför skärmar och har möjlighet att klicka iväg korta hälsningar på nolltid tar vi oss sällan tid att skapa något eget. När en vän eller släkting flyttar till ett nytt hem har du den perfekta möjligheten att överraska personen i fråga med ett personligt inflyttningskort.

En flytt kan vara en betydande milstolpe i livet, särskilt om det handlar om att flytta hemifrån eller att flytta ihop. Varför inte ta pennan i vacker hand och börja pyssla? Förena nytta med nöje - och avkoppling. Genom att rikta fokus på ett kreativt projekt har du möjlighet att varva ner och vara i stunden, vilket kan ha en stresshämmande effekt. Dessutom kommer den nyinflyttade med säkerhet att uppskatta omtanken!

Inflyttningskort: texter att inspireras av

“Hemma är inte där du bor, utan där man förstår dig.” Christian Morgenstern
“Hemmet är den plats där man vet vad som finns i pyttipannan.” Svenskt ordspråk
“Små bostäder med små rum leder sinnet in på den rätta vägen, medan stora hus får det att gå vilse.” Leonardo da Vinci
“När man är ung längtar man ut; när man är gammal längtar man hem.” Cora Sandel
“Ett gästfritt hem är sällan gästfritt.” Okänd
“Den som är lycklig hemma bör stanna hemma.” Latinskt ordspråk
“Hemmet är det bästa härbärget.” Svenskt ordspråk
“Tusen dagar hemma är bättre än den kortaste tid i främmande land.” Ordspråk från Kina
“Där det går bra för mig, där har jag mitt hem.” Okänd
“Ha inget i ditt hem som inte är nyttigt och som du inte tycker är vackert.” William Morris

Låt inflyttningskortet fungera som presentkort

Om du inte känner för ett ordspråk som text på ditt inflyttningskort finns det såklart andra alternativ. Exempelvis kan inflyttningskortet fungera som ett presentkort, på vilket du utlovar en gemensam aktivitet i det nya hemmet: en spa- eller spelkväll fungerar alla gånger, detsamma gäller för en brunch eller middag. Om den nyinflyttade har mycket på gång kanske hon uppskattar ett erbjudande om hjälp med storstädning eller sällskap till möbelvaruhuset för att köpa en ny soffa. Ett annat alternativ för texten på inflyttningskortet är att skriva ner ett roligt minne eller anekdot som du vet att kommer att göra mottagaren på gott humör.

Överraska postvägen eller vid festen

Överraska din vän genom att skicka inflyttningskortet så att det landar i den nyinflyttades postlåda kort efter inflyttning. Om en inflyttningsfest står på programmet passar det självklart bäst att ta med kortet till festen ackompanjerat med en inflyttningspresent. Har du svårt att hitta på vad presenten ska innehålla? Kolla in våra idéer för inflyttningspresenter och låt dig inspireras!