Fixa en mimosabar med fem enkla steg

Mimosan är en drink som passar vid de flesta fester, speciellt inflyttningsfester! Om du behöver ett elegant alternativ till den klassiska vodka- eller romcocktailen är mimosan det perfekta valet.

Skaffa tillbehör för en mimosabar och låt dina gäster låta kreativiteten flöda när de skapar sina drinkar. På det här sättet slipper du stå i baren hela kvällen och får också ta del av festligheterna. Ställ bara fram bubbel, juice och frukt för garnering och låt dina gäster sköta resten. Mimosan består av en del bubbel och en del juice, men det är tillåtet att tänka utanför boxen och köra med annan juice än den klassiska apelsinjuicen. Nedan följer en genomgång av de fem stegen med hjälp av vilka du ställer igång en bar på mindre än 10 minuter.

1. Häll juice i genomskinliga flaskor eller karaffer

Vi rekommenderar sex olika sorter, men du kan lika bra köra med dina egna favoriter. Att välja ett flertal olika kan ändå löna sig, så att dina gäster har att alternativ att välja mellan.

2. Skriv ut etiketterna

Klipp därefter längs den prickiga linjen. Gör hål på båda sidorna av blommorna, trä ett snöre igenom och fäst dem på flaskorna.

3. Öppna ditt bubbel

Fyll vinkylare med is och ställ flaskorna där för att hållas kalla. Om du inte har vinkylare funkar en stor vas eller skål lika bra. Ha två till tre flaskor framme samtidigt och bevara resten i kylskåpet. Ställ fram dem när flaskorna är tomma.

Av en flaska på 750 ml kan du vanligen göra 6-8 mimosor. Om antalet gäster är 20 och du räknar med att de dricker två till tre drinkar ska du alltså köpa 6-8 flaskor bubbel.

4. Ställ fram färsk frukt för garnering

Ingen mimosa är komplett utan färsk frukt. Ställ fram exempelvis jordgubbar, hallon, björnbär, blåbär, frön från granatäpplen, apelsin- och ananasskivor och persikobitar. Kom ihåg att de ska rymmas i glasen.

5. Ställ fram en inramad mimosaskylt

Bjud in dina gäster och låt dem fixa festliga drinkar!

Du behöver:

- bubbel
- olika sorters juice
- frukt och bär
- flaskor eller karaffer för juicen
- skålar för frukt och bär

Tillbehör för etiketterna:
- vit papp
- hålslagare
- snöre eller tråd
- sax
-en ram med följande mått A4 (21x29,7cm)
Skylt och etiketter att skriva ut:
Instruktioner för hur man fixar en mimosabar
Etiketter för drycker i mimosabar
Pinna bilden!
Tillbehör för en mimosabar - saft, glas, bubbel och frukt - och etiketter att fästa på flaskor
Klicka dig fram till vår blogg för fler idéer och inspiration. Ta reda på vad som gäller när du ska hyra förråd eller lär dig allt om flyttstädning. Glöm inte att kolla in vår hemsida för all nödvändig information om att flytta med oss!