Hyra släp för flytt – utmaningarna du vill känna till

Ibland aktualiseras behovet av att hyra släp i samband med en flytt. I dag finns ett stort utbud av uthyrningsfirmor med varierande villkor och priser. I regel är släp ett bra alternativ endast när ditt nya hem ligger på nära avstånd, eller när du också har andra flyttbilar till förfogande. Annars händer det lätt att du tvingas åka flera gånger fram och tillbaka mellan gammal och ny adress, vilket kommer att avspegla sig i bensinkostnaderna.

Att märka att de största föremålen i flyttlasset inte får plats på släpet är också en situation du vill undvika. Lägg alltså ned extra tid på att försäkra dig om att du får plats med allt du behöver, så kommer allt att löpa smidigare på flyttdagen.

Hyra släpvagn: vad du ska tänka på när du lastar

Flyttlådorna står radade i hallen, hjälparna är redo att kavla upp ärmarna och släpet står vid uppfarten redo att lastas. Det nya hemmet lockar redan och du kan inte vänta att trampa på gasen. I den här situationen gäller det att se till att inte förivra sig och lassa på möbler, flyttkartonger och diverse småsaker huller om buller, utan gå lugnt och metodiskt till väga. Om du behöver närmare information om hur det lönar sig att flyttpacka kan du bekanta dig med våra packtips.

Med vanligt körkort får du köra ett lätt släp med en totalvikt på 750 kg. Se till att ta reda på vad som gäller för dig i registreringsbeviset, där det framgår hur tungt lass du får dra. Att ha koll på det här när du hyr flyttsläp är väldigt viktigt, eftersom du annars riskerar att köra olagligt och tilldelas böter.

Hur fort får man köra med släp?

Det är också värt att notera att ett för tungt lass inte endast kan stå dig dyrt, utan även kan leda till farliga situationer i trafiken och slitage på vägen. Lägg märke till att 80 km/h är den högsta tillåtna hastigheten när du ska köra med flyttsläp. På grund av det här lönar det sig att vid möjlighet ta mindre vägar med lugnare trafik, så att resan inte känns stressig. Vidare ska du vara extra försiktig när du backar. Sikten är sämre än vad du är van vid och det gäller att inte tappa tålamodet. Det är alltså sannolikt att du stöter på en del utmaningar när du hyrt släp. Det enda sätt på vilket du kan bemästra dem är att satsa på goda förberedelser.

Rikta också extra uppmärksamhet på hur flyttlasset är fördelat - placera tillbehören så jämnt som möjligt och var noga med att inget flyger ut eller förskjuts under färden. Om lasset inte är ordentligt förseglat kan det i värsta fall leda till person- eller egendomsskador. För att undgå missöden gäller det alltså att vara väl insatt i alla regler som gäller för att köra med släp.

Med Movinga är din flytt i trygga och professionella händer

För rutinerade förare som vet vilka utmaningar som gäller kan det vara ett lämpligt alternativ att hyra släpvagn. Om du däremot känner att uthyrningen riskerar leda till alltför stor stress och oro på flyttdagen kan det vara klokt att tänka om och anlita en flyttfirma. Alla flyttar kräver en hel del förberedelser och planering och genom att lämna över grovjobbet åt rutinerade proffs kan du vara säker på att dina ägodelar transporteras på ett säkert sätt.

I vår artikel kan du få reda på mer om hur du ska gå till väga när du jämför flyttfirmor .Tveka inte att fylla i dina uppgifter i vårt lätt användbara planeringsverktyg för att få en flyttoffert, som du kan utgå ifrån när du jämför erbjudanden. Du kan självfallet också boka med detsamma och njuta av vetskapen om att din flytt är i goda händer. Vi skräddarsyr din flytt utgående från dina önskemål och behov och ser till att din flytt stannar i minnet som en behaglig upplevelse.

I behov av närmare information om att flytta med oss? Klicka dig fram till vår hemsida.