Flyttstädning med Movinga – underlätta din flytt med populär extratjänst

Flyttstädning är en oundviklig uppgift när du flyttar - en uppgift som kräver en hel del tid och noggrannhet. Om du inte vill utföra flyttstädningen på egen hand har du möjlighet att boka flyttstädning som extratjänst med Movinga. I följande stycke hittar du närmare information om vårt efterfrågade flyttstädningspaket och de moment som ingår i vår städning.

I regel gäller att den som flyttar ut inte får lämna smuts eller fläckar efter sig i bostaden, endast sådana spår som kan kopplas till ålder eller slitage får finnas kvar när nya hyresgäster eller bostadsägare. Om du har bott på hyra kommer bostadens skick att bedömas i samband med en besiktning, där möjliga brister noteras. Som säljare har du vanligen också ett ansvar att flyttstäda och om brister uppdagas kan du behöva stå för kostnaderna.

Flyttstäd med Movinga - snabbt och flexibelt

Att boka flyttstädning med Movinga är enkelt: meddela om ditt behov av städning när du bokar din flytt och se fram emot ett skinande rent resultat. Du bokar tjänsten samtidigt som du bokar din flytt och får ett fastpris direkt från en av våra flyttkonsulter. Du kan också justera din beställning efter bokning så länge det är minst 15 dagar till flyttdatumet genom att kontakta vår kundtjänst. Notera ändå att det är lättare för oss att beakta dina behov och önskemål ju tidigare du bokar. Flyttstädningens pris beror i hög grad på storleken på din bostad - kontakta oss för att få ett pris anpassat efter just dina behov.

Vad ingår i Movingas flyttstädning?

Med hjälp av listan nedan får du en översikt av de uppgifter vårt städteam tar hand om i din bostad. Vi klargör vad som ingår om avtalat samt vilka tjänster som inte ingår.

Alla rum: '

 • Fönsterputsning
 • Fönsterbänkar
 • Fönsterkarmar (insida)
 • Eluttag, strömbrytare, elskåp
 • Dörrar och dörrkarmar
 • Element
 • Golv och golvlister
 • Trösklar
 • Garderober

Badrum/toalett:

 • Fast belysning
 • Badrumsskåp
 • Synliga rör
 • Speglar
 • Badkar
 • Duschkabin
 • Toalett
 • Tvättställ
 • Golvbrunnar
 • Avkalkning och rengöring av kakel och klinkers
 • Ventil - utvändigt och invändigt där vi kommer åt
 • Tvättmaskin + torktumlare

Kök:

 • Fast belysning
 • Spis, ugn, plåtar och galler
 • Mikrovågsugn
 • Kylskåp och frys
 • Skåp, lådor och luckor
 • Arbetsbänkar
 • Köksfläkt
 • Diskmaskin

Meddela oss om dina önskemål

Önskar du att persienner, inglasad balkong, rengöring av balkong samt rengöring av utrymmen som hör till bostaden (exempelvis källare, garage och altan) även ska ingå i din flyttstädning ber vi dig att meddela oss om saken i samband med din bokning.

Följande uppgifter ingår inte i Movingas flyttstädningspaket: våttorkning av väggar och tak, braskamin, vattenlås (rengörs där städteamet kommer åt, utan demontering) samt rengöring av ytskikt som tillhör bostadens fasad (exempelvis fönsterbleck och ytterdörrens utsida).

14 dagars städgaranti del av paketet

Flyttstädning hör till de mest populära extratjänsterna hos Movinga. Faktum är att cirka 30 procent av alla våra kunder bokar den i samband med sin flytt. Vi genomför noggranna kontroller av våra städpartners och erbjuder till skillnad från många andra företag 14 dagars städgaranti om det är något du eller den nya hyresgästen inte skulle vara nöjd med. Om det här mot förmodan skulle vara fallet, kommer vi tillbaka och städar bostaden på nytt kostnadsfritt.

5 frågor om flyttstädning med Movinga

1. Vilka förberedelser krävs inför flyttstädningen?

Innan vårt städteam dyker upp ska bostaden vara tömd på möbler och andra föremål. Om du har ett badkar med en front i din bostad ber vi dig att demontera fronten innan städteamet inleder sin uppgift. Du ska även frosta av ditt kylskåp och din frys och dra fram dem, liksom spis, tvättmaskin och andra vitvaror om du vill att vi städar bakom dem. Inled avfrostningen genom att plocka ut alla varor och ställa dem kallt, exempelvis i en kylbox eller kylväska med ett lämpligt antal kylklampar så att varorna håller sig. Stäng av apparaterna och se till att placera handdukar intill så att vattnet inte rinner ut över golvet. Glöm inte att ställa en bricka eller ett fat i lämplig storlek intill kanten så att vattnet fångas upp.

Ett sätt att påskynda avfrostningen är att ställa skålar med hett vatten i frysen. Låt skålarna stå i 10-15 minuter och byt ut vattnet när det kallnar. Om det finns stora isklumpar som verkar lossna lätt kan du avlägsna dem för hand eller ta en slickepott till hjälp. Se ändå till att inte använda redskap i metall, eftersom de kan lämna repor. Det du absolut inte ska göra är att ta en elektrisk apparat till hjälp - vatten och elektricitet är som känt en livsfarlig kombination. I vår artikel hittar du närmare information om förberedelserna kring att flytta ett kylskåp.

2. Hur lämnar jag över nycklarna till städteamet?

Ett alternativ många kunder väljer är att vara på är på plats och låsa upp dörren för städteamet vid den avtalade starttidpunkten för städningen. När städningen är klar lämnar teamet din nyckel i din brevlåda. Ett annat alternativ är att du lämnar nyckeln på ett lämpligt gömställe och meddelar oss om var vi kan hitta nyckeln. Ett tredje alternativ som är möjligt om du bor i ett lägenhetshus är att lämna bostaden olåst och ge oss portkoden.

3. Hur lång tid tar städningen?

Om ytan på din bostad inte överstiger 300 kvadratmeter blir flyttstädningen alltid klar inom loppet av en dag. Om ytan överstiger 300 kvadratmeter kan det bli aktuellt med en längre städning.

4. Vilken tid blir städningen färdig?

Så länge inget annat avtalats blir flyttstädningen alltid klar samma dag. Hur många timmar städningen kommer att ta beror på storleken på din bostad och individuella behov, exempelvis om du bokat rengöring av balkong och andra tillhörande utrymmen. Vi räknar alltid med att flyttstädningen börjar klockan nio på morgonen och att vårt städteam får en heldag (till 23:59) att utföra arbetet.

5. När kan jag boka besiktning av min bostad?

Eftersom städningens längd kan vara svår att förutse avråder vi dig från att boka in besiktning samma dag som städarbetet utförs. Vår rekommendation är att du bokar in besiktningen till därpå följande dag och reserverar tillräckligt med tid mellan besiktning och inflyttningsdatum för nästa person. I regel närvarar vårt städteam inte vid besiktningen om det här inte avtalats på förhand.

Om du inte ännu bekantat dig med detaljerna kring besiktning är vår artikel om ämnet att rekommendera. I korthet har du som hyresgäst ett ansvar att hålla din lägenhet i gott skick, vilket också gäller för utrymmen som hör till lägenheten. Det står klart att de allra flesta lämnar spår av något slag - såsom små repor och avskavd tapet - inte minst om man bott länge i samma lägenhet. Spår av den här typen betraktas som normalt slitage.

Onormalt slitage är däremot stora hål efter tavlor och stora stora fettfläckar. Slitage av den här typen ska åtgärdas innan nästa person flyttar in. Om du inte är hyresgäst som flyttar ut, utan säljare av en bostad är du med stor sannolikhet även ålagd att lämna bostaden i oklanderligt skick. Om din hyresvärd eller köparen av din bostad märker brister i flyttstädningen kan du bli ersättningsskyldig. Av den här orsaken brukar det löna sig att anlita proffs att utföra uppgiften, som har den erfarenhet som krävs och känner till de krav som ställs för att få godkännande.

Flyttstädning i Stockholm, Göteborg, Malmö …

I likhet med våra flyttjänster är flyttstädningen riksomfattande, alltså kan du boka flyttstäd över hela Sverige - oavsett om du bor i en av landets större städer såsom Göteborg eller flyttar inom en mindre stad, exempelvis Linköping. Vi hittar en lämplig lösning för dig och du kan vara säker på att din städning utförs av ett team som uppfyller våra stränga kvalitetskriterier.
Person med gula gummihandskar städar toalett med orange trasa

Billigare flyttstädning med rutavdraget

I likhet med våra flyttar är det fasta priser som gäller för våra rengöringstjänster: du betalar för den tjänst du bokat och slipper överraskande kostnader efteråt. Med oss kan du boka flyttstädning på samma dag som flyttdatumet eller vid en lämplig tidpunkt efteråt. Vi städar när det passar dig och din flyttplaner bäst!

Något som är värt att ta i beaktande är att rutavdrag inte endast ges för flyttjänster, utan också för flyttstädning, vilket gör att du kan sänka dina kostnader betydligt. Avdraget gäller flyttstädning och inflyttningsstädning samt nödvändig flytt av möbler för att städ- och rengöringsarbete ska kunna utföras. Läs mer om rutavdraget i vår artikel och bekanta dig med listan på arbeten som ger rätt till avdrag på Skatteverkets hemsida. Missa inte heller vår checklista för flyttstädning.

Flyttkartonger, packning, montering av möbler - boka en maximalt bekväm flytt

När du låter Movinga ta hand om din flytt har du möjlighet att inte enbart boka flyttstäd, utan också också andra efterfrågade extratjänster. Inte tid att leta runt efter flyttkartonger? Beställ ett lämpligt antal kvalitetstestade kartonger från oss! Ingen lust att packa dina ägodelar och packa upp dem i ditt nya hem? Boka packning och uppackning bekvämt online och missa inte möjligheten att lägga till nedmontering och montering av möbler i paketet.

Kolla in vår blogg för andra artiklar med tips och råd om flyttar och boende. Ta reda på vad som styr priset för flyttfirmor och bekanta dig med våra bästa råd gällande flytthjälp.