Flytta med Movinga – snabbt, smidigt, säkert

Är du ute efter en avslappnad flytt med en professionell flyttfirma till ett förmånligt pris? Då är en flytt med Movinga precis rätt för dig. Vårt omfattande partnernätverk består av branschens bästa flyttfirmor, och från det här nätverket tar vi fram den lämpligaste firman för din Movingaflytt.

Oavsett hur dina flyttplaner ser ut - om du flyttar inom samma kvarter, till en ny stad eller över hela landet - vill vi erbjuda dig våra tjänster och hjälpa dig med att få en så bekväm start i ditt nya hem som möjligt. Vi utför ändå inte enbart privatflyttar, utan även kontorsflyttar, och ställer gärna upp om du behöver hjälp med att transportera tunga och skrymmande föremål, exempelvis ditt piano eller kassaskåp.

Ledande leverantör av flyttjänster

Sedan starten 2015 har vi utfört fler än 50 000 flyttar i Sverige, Tyskland och Frankrike, vilket gjort oss till ledande leverantör av flyttjänster i Europa. Vi jobbar helhjärtat för att göra flyttupplevelsen så avslappnad som möjligt för våra kunder, genom att sätta upp noggranna kvalitetsstandarder för våra flyttpartners. Servicevänlighet, säkerhet och smidighet står i fokus för vår verksamhet, och vi lägger stort värde på den feedback vi får av våra kunder. Om du är intresserad av att veta vad våra kunder säger om att Movingas flyttservice hittar du enkelt omdömen på Google eller Trustpilot.

Movinga flyttstäd och andra extratjänster

När du flyttar med Movinga har du möjlighet att välja vilken typ av flytthjälp du behöver. Vid en standardflytt hör följande tjänster till priset: 

 • På- och avlastning av flyttgods vid ut- och inflyttningsadressen
 • Transport av flyttgods
 • Premiumförsäkring

I vår försäkring ingår utöver skydd mot totalförlust, stöld, icke-leverans och fordonsolyckor även ett försäkringsskydd för konst och antikviteter.  Ersättningen för uppkomna skador utgår alltid från nyvärdet. Det maximala försäkringsbeloppet för skador på ditt flyttgods uppgår till 250 000 €. (motsvarande den aktuella växelkursen, för närvarande 1:10,44) per flytt.

Du kan också välja att lägga till någon av följande tjänster eller varför inte samtliga för en maximalt bekväm flytt. 

Till Movingas flyttstädning hör en städgaranti på 14 dagar. Om du av någon orsak inte skulle vara nöjd med resultatet kommer vårt städteam tillbaka och städar bostaden på nytt kostnadsfritt.

Hur kan jag få ett kostnadsfritt erbjudande?

Hur gäller det då att gå till väga för att boka en Movingaflytt? Börja med att uppge några centrala uppgifter om dina flyttplaner i vårt planeringsverktyg - adresser, önskat flyttdatum och information om ditt bohag. 

Snart kommer en av våra flyttexperter att kontakta dig för att gå igenom packlistan i detalj och diskutera dina behov och önskemål kring flytten. Efter det här kommer du att få ett skräddarsytt erbjudande, som du i lugn och ro kan läsa igenom och ta ställning till. Om det faller dig och din budget i smaken kan du enkelt bekräfta det online, och gratulera dig själv för att ha tagit ett stort steg framåt i flyttförberedelserna.

Hur kan jag sänka mina flyttkostnader?

Flytt movinga
Priset som framgår i ditt erbjudande är ett fast pris, som hålls oförändrat så länge du inte gör ändringar i din bokning senare (exempelvis lägger till flyttgods eller tjänster). Priset anges med rutavdrag, vilket innebär ett skatteavdrag på upp till 50 procent av arbetskostnaden. Läs mer om rutavdraget i vår utförliga artikel, där vi lyfter fram alla detaljer du behöver känna till.  Utöver rutavdraget finns det några andra sätt på vilka du kan sänka dina flyttkostnader.   
 • Flexibelt datum. I stället för att slå fast ett specifikt flyttdatum kan du välja att din flytt ska utföras under en tidsperiod på +3, +6,+13, +20 eller +27 dagar från ett valt datum och därigenom få ett förmånligare pris. 
 • Boka i god tid. Sannolikheten för att vi ska kunna ta fram ett riktigt förmånligt erbjudande är större om det är mer än ett par veckor till din flytt. Notera att vi självklart också hjälper dig med kort varsel, och gör vårt yttersta för att ta fram ett lämpligt erbjudande. 
 • Flyttrensa noggrant. Eftersom volymen på ditt bohag påverkar priset på din flytt är en grundlig genomgång av prylar och möbler alltid att rekommendera innan du bokar en flyttfirma. Kanske det finns sådant du kan sälja vidare eller skänka till välgörenhet? Läs mer om att flyttrensa i vår artikel. 

Färre tomkörningar genom ruttoptimering

För att minska den miljöpåverkan våra transporter bidrar till tillämpar vi ruttoptimering - vilket gör att vi kan minska antalet tomma körningar och därigenom mängden koldioxidutsläpp i flyttbranschen. Var fjärde rutt i Sverige är redan optimerad och vårt mål för de närmaste åren är att utveckla och förbättra logistiken ytterligare.

Klicka dig fram till de bästa flyttipsen

För att underlätta dina flyttförberedelser har vi samlat våra bästa tips och råd om flyttar och boende i vår blogg. Kolla in våra 5 populäraste inlägg.
 • Ledighet vid flytt. Läs mer om dina möjligheter att ta ledigt från jobbet när du flyttar. 
 • Flyttbidrag. Ta reda på i vilka situationer du kan få ekonomiskt stöd för din flytt.
 • Flyttpackning. Bekanta med våra flyttexperters tips för smartare packning. 
 • Checklista för flytt. Håll koll på alla uppgifter som måste skötas innan flytten. 
 • Flyttfirmors priser. Få en överblick av de faktorer som påverkar kostnaderna för en flytt.