Flyttfirma mellan städer i kikaren? Att tänka på inför en långdistansflytt

Flyttar över långa avstånd är särskilt utmanande. Det är fler saker att hålla reda på än vid en flytt inom samma stad, där du känner till förhållandena väl. Våra flyttexperter har därför gett sina bästa råd, som du kan bekanta dig med nedan. Planerar du att flytta till landet eller ta ditt flyttlass till en ny stad? Kolla in våra artiklar för praktiska tips och inspiration!

Flytt mellan städer – kostnader du får räkna med

När det kommer till kostnaden för flytt mellan städer står det klart att räkningen kommer att vara högre ju längre du flyttar. Addera volymen på ditt flyttlass och möjliga tilläggstjänster, såsom packning och uppackning eller montering av kök.

Vidare får du räkna med att lägga en slant på mat, bensin, samt eventuella försäkringar för föremålen och fordonet om du sköter alla bitar av flytten själv. Om du hyr flyttbil för en lång körsträcka måste du beakta att du kommer att behöva att ta pauser och möjligen också övernatta på vägen. För att försäkra sig om att flytten blir så behaglig som möjlig gäller det att ha en tillräckligt flexibel tidtabell, som tillåter fler pauser än planerat och oväntade moment. Exempelvis kan det hända att du behöver svänga tillbaka för att någon glömt något. Ta en titt på vår artikel som bjuder på mer information om flyttkostnader.

Beakta det höga bensinpriset

Kostnaderna kommer således att variera stort efter dina egna behov och din destination. Tidigare i vår rapporterades det att bensin- och dieselpriset stigit till de högsta nivåerna någonsin i Sverige - över 16 kronor per liter. Kilometerantalet för din långdistansflytt spelar alltså en avgörande roll. Likaså står det klart att kostnaderna beror på hur mycket hjälp du fått av vänner och familj, exempelvis om du fått låna släp eller fordon.

Frågorna du ska ställa dig i planeringsskedet

När du flyttar långt bort kan det vara svårt att göra exakta uppskattningar av tidsförbrukning och kostnader själv. Samtidigt får inget lämnas åt slumpen på den viktiga dagen så allt måste vara utrett så noga som möjligt på förhand. Behöver du hjälp med nedmontering och montering av möbler? Har du tillräckligt med flyttlådor? Har du extratunga föremål som endast kan transporteras av specialister? Det här är bara några av de få frågor som ska besvaras innan flytten kan ske.

Jämför flyttfirmor mellan städer med hjälp av vår offert

När du beräknar dina kostnader kan det hända att du kommer fram till att du trots allt vill anlita en flyttfirma mellan städerna och vill jämföra olika alternativ. I det här sammanhanget är vårt planeringsverktyg en absolut nödvändighet, eftersom du får en kostnadsfri offert som du kan använda som måttstock vid jämförelserna. Väljer du att flytta med Movinga kan du vara säker på att allt löper smidigt. Vårt partnernätverk består av etablerade flyttfirmor med gedigen erfarenhet, som vet hur både små och stora flyttar hanteras. En lämplig flyttfirma för din flytt mellan städer finns med säkerhet hos oss.

En långdistansflytt ställer många krav

Om du är omgiven av en hel hop pålitliga personer som säger sig vara villiga att kavla upp ärmarna och ställa upp som flytthjälp är tanken på att anställa en firma kanske inte så attraktiv. Samtidigt är det värt att tänka på att en långdistansflytt stjäl en hel del tidsmässiga resurser. Om ditt flyttlass är riktigt stort kan det hända att du kommer att behöva köra flera omgångar. Det är också värt att notera att körning med en bil med tungt släp kräver utökad B-behörighet eller BE-körkort. Läs mer om att hyra släp i vår artikel. När det kommer till att involvera vänner som flytthjälp finns alltid risken för att någon som lovat köra får ett plötsligt förhinder, vilket skapar problem i planerna.

Hur du kan spara på kostnaderna

Ett sätt på vilket du kan spara pengar är att samordna din flytt, närmare bestämt att leta efter andra som är på väg att flytta till samma stad och dela på kostnaderna. Även i det här fallet aktualiseras risken för att någon av dina flyttkamrater drar sig ur, och då kan det hända att kostnadsandelen per person plötsligt skjuter i höjden.

Det står klart att det finns faktorer som talar för att anställa experthjälp, varav den främsta handlar om smidighet. Visst, din plånbok kommer att känna av att du köpt tjänsten i fråga, men på samma gång frigör du resurser på tids- och energifronten. Kom också ihåg att rut-avdraget även gäller flyttjänster, vilket innebär att 50 procent av arbetskostnaden kan dras av om du anlitar en flyttfirma.

Den lämpliga flyttfirman mellan städer finns i vårt nätverk

Vi på Movinga sköter gärna grovjobbet åt dig. Vi beaktar dina önskemål och tar fram ett skräddarsytt erbjudande på kort tid. Vi har ett omfattande nätverk av certifierade flyttföretag runtom i landet, och hittar en lämplig flyttfirma mellan städer åt dig. Tack vare genomtänkt koordinering undviker vi tomma körningar, vilket gynnar din plånbok i synnerhet och miljön i allmänhet.

Läs mer om hur vi verkar och om vårt planeringsverktyg. Du kan också läsa mer om oss på vår hemsida . Kolla in omdömen, villkor och få svar på vanliga frågor.