Flytta hemifrån-inköpslistan med vilken du klarar den första natten i ditt nya hem

När din flytt är avklarad kommer du och dina flytthjälpare säkert vara hungriga och törstiga. Den första natten i det nya hemmet är något speciellt, och blir mycket trevligare om du förbereder dig. Här kommer därför några tips på vad du borde skriva på din flytta hemifrån-inköpslista.

Flytta hemifrån-inköpslistan för mat

Inför flytten är det viktigt att skaffa varor som kan användas till att laga middag, frukost och små mellanmål. Efter att ha burit på lådor och packat upp ditt bohag kommer både du och dina familjemedlemmar eller vänner behöva stärka er med mat. Det bästa är att införskaffa varor som inte nödvändigtvis behöver kylas, exempelvis:

- Basvaror (pasta, ris eller andra gryn)
- Såser på burk
- Grönsaker, frukt och bär
- Ketchup
- Färdigbakade frallor eller knäckebröd
- Riskakor
- Marmelad
- Chips, nötter och andra tilltugg
- Snabbkaffe eller te

Självklart kan du även köpa kylvaror om du redan har tillgång till kylskåp i den nya bostaden. Då kan det vara bra att införskaffa:

- Smör eller margarin
- Ost och andra pålägg
- Yoghurt

Med varorna på flytta hemifrån-inköpslistan för mat kan du lätt trolla fram en smarrig middag och en stärkande frukost. Om ni är få i hushållet behöver ni inte köpa särskilt mycket av varje vara. På det här sättet blir transporten inte besvärlig på själva flyttdagen. Det kan också vara en bra idé att köpa plasttallrikar, plastmuggar och plastbestick ifall du inte hinner packa upp alla lådor innan det är dags för matlagningen. Du kommer dock troligen att leta fram dina stekpannor eller ugnsfasta formar för att använda dem vid matlagningen. Tänk därför också på att köpa diskmedel och en diskborste så att du inte vaknar med smutsig disk nästa dag.

Inköpslista för basvaror

Utöver varorna nämnda ovan kan det även vara bra att köpa olika basvaror inför den första natten i det nya hemmet. Basvaror köps ofta i lite större mängder än färskvaror, men håller även längre. Du kommer alltså kunna använda dem till att laga mat långt efter den första natten i den nya bostaden. Basvaror som kan vara bra att köpa är:

- Kryddor (viktigast är salt och peppar)
- Oliv-, raps-, eller solrosolja
- Pasta
- Ris, bulgur eller andra gryn
- Potatis
- Buljong

Tillsammans med färskvaror som grönsaker eller sallad kommer du att kunna njuta av en smakrik och mättande måltid efter den långa flyttdagen. Glöm inte att även köpa något att dricka som du kan bjuda dina flytthjälpare på. Dricksvatten behövs alltid under flytten och kanske kan du även köpa en flaska vin eller prosecco som ni kan skåla med när flytten äntligen är avklarad. Det är inte bara mat som måste köpas inför den första natten i det nya hemmet. Likt matvarorna som du inte kommer att packa med dig till den nya bostaden kommer du kanske inte heller att vilja packa ner halvtomma flaskor med hygienprodukter. Det kan därför även vara bra att skriva följande produkter på din inköpslista för basvaror:

- Toalett- och hushållspapper
- Schampo och balsam
- Flytande handtvål
- Duschtvål
- Tandkräm
- Plåster
- Handsprit
- Tandkräm
- Deodorant

Förbereder du dig väl med vår flytta hemifrån-inköpslista kommer den första kvällen och morgonen i ditt nya hem att bli mycket trevligare, utan att du behöver stressa iväg till matbutiken mitt under flyttkaoset. Anpassa gärna listan efter dina behov och smakpreferenser, så både du och de som hjälpt dig med flytten kan njuta av en avslappnad middag, och tillsammans skåla in det nya livskapitlet.

Vill du läsa om fler flyttrelaterade ämnen? Kolla exempelvis in vår artikel om att flytta hemifrån eller lär dig om mer om vad det kostar att flytta . Kolla också in vår hemsida för mer information om att flytta med oss.