6 fantastiska flyttips för en smidig flytt

Många av oss har varit där. Stått i ett hav av flyttlådor och utspridda föremål och insett att mer tid kunde ha lagts på förberedelser. I den här situationen är det lätt hänt att tålamodet börjar tryta och lusten att kasta in handskarna växa. Som tur finns det smarta flyttips, med hjälp av vilka övergången från ett hem till ett annat går galant. Vi har samlat några av de bästa och hoppas de ska vara till hjälp när ditt flyttlass går! Bekanta dig med dem och lägg dem bakom örat inför din nästa flytt. En utförligare lista med alla de moment som ingår i en flytt hittar du i vår checklista.

1. Håll reda på flyttlådorna med hjälp av färger

Markera rummen i bostadens planritning med olikfärgade häftlappar, exempelvis så att vardagsrummet får en blå lapp och matsalen en gul. Färgkoordinera sedan flyttlådorna, så att de tillbehör som hör till vardagsrummet finns i lådor markerade med blått. På det här sättet blir det mycket lättare för dig att veta vilka lådor som ska placeras var innan uppackandet, och du sparar en hel del tid och energi. Intresserad av mer information om hur du ska tänka när du väljer flyttlådor? Kolla in vår artikel, där vi tar upp olika flyttlådor och beskriver deras för- och nackdelar.

2. Måla nycklarna och slipp krånglande dörrar

Samla alla dina nycklar, fäst dem med tuggummi på en lämplig kant och måla dem med nagellack i olika färger. Med hjälp av det här flyttipset lär du dig lättare vilka dörrar nycklarna går till och du slipper stå och svära varje gång du ska ta dig in i huset.

3. Gör hål i flyttlådorna för lättare lyft

Lådor som är svåra att lyfta gör ingen glad och kan leda till att du lyfter fel och rentav skadar dig. Rita en triangel på lådans sidor och skär ut de överflödiga delarna med en vass papperskniv eller sax. Nu har du ett par praktiska handtag som gör bärandet betydligt enklare.

4. Få slut på söndersmulat smink

Att smink skakas runt och smulas sönder i flyttlådan är något som beklagligt ofta händer i samband med en flytt. Inte minst puder går lätt i tusen bitar. Gardera dig mot den här risken genom att placera bomullsvadd i askarna och dosorna som skydd mot stötar. När du packar upp kommer ditt smink med stor sannolikhet att vara oskadat. Ytterligare ett guld värt tips när du packar inför att flytta!

5. Undvik läckage med plastfolie

Läckande flaskor är likaså ett vanligt och mycket förargligt problem vid flyttar. Det här problemet motverkar du dock genom att lägga en bit plastfolie mellan korken och flaskan. Ta till dig det här flyttipset och du undgår beklagliga läckage. Du behöver inte heller lägga pengar på nya produkter, utan kan i stället investera i en smaskig måltid som belöning efter flytten.

6. Packa glas i strumpor

Att packa lätt är inte alltid lätt och risken finns för att kära föremål ska gå i kras. Förhindra det här skräckscenariot genom att packa glas enskilt i dina mjukaste strumpor. Om du råkar ha strumpor i många olika färger kan du färgkoordinera och packa samma sorts glas i samma färg för att få en bättre översikt. Anamma det här packningstipset och du undviker onödiga skärvor som dessutom kan stå dig dyrt.

Ta en titt på vår artikel för flera praktiska packtips. Du kan också läsa mer om oss på vår hemsida. Kolla in omdömen, villkor och få svar på vanliga frågor.