Behöver du en pålitlig flyttfirma i Västerås?

Att flytta är enkelt med Movinga

Tillgänglig
service
Betala för
exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Vad kostar det att anlita en flyttfirma i Västerås?

Flyttfirmans pris baseras på några olika faktorer, exempelvis volymen på dina ägodelar, avståndet mellan adresser och behovet av möjliga extratjänster, såsom flyttkartonger.

Hur kan jag boka flyttstädning i Västerås?

När du bokar din flytt med oss har du möjlighet att välja flyttstädning som extratjänst. Se fram emot ett skinande rent resultat till rimligt pris. Därtill omfattar vårt paketet en städgaranti på 14 dagar.

Vilket är det bästa alternativet för flytthjälp i Västerås?

Om du vill försäkra dig om att allt går snabbt och smidigt lönar det sig att boka en professionell flyttfirma som flytthjälp. Vi väljer ut en firma ur vårt nätverk av pålitliga flyttfirmor med lokalkännedom.

ALLT FÖR EN SMIDIG FLYTT

Vi har byggt upp ett nätverk av erfarna, noggrant utvalda flyttfirmor över hela Sverige och ur detta nätverk tar vi fram en pålitlig flyttfirma i Västerås för just dina behov. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i vårt planeringsverktyg, varefter vi skickar dig en skräddarsydd flyttoffert. Oavsett om du ska flytta till Västerås, om ditt flyttlass går inom stadens gränser eller om du bestämt dig för att flytta från staden hjälper vi dig gärna.

När du bokar en flyttfirma i Västerås via oss kan välja mellan att beställa en standardflytt eller utöka denna med tilläggstjänster, såsom nedmontering  av möbler och packning. Du har också möjlighet att köpa kvalitetstestade flyttkartonger eller överlåta flyttstädningen åt oss. Meddela oss om dina önskemål och behov –  vi fram ett skräddarsytt erbjudande till dig.

Smidighet och förstklassig kundtjänst är inte det enda som utmärker oss, utan även en ihärdig strävan att verka miljövänlighet. Vi undviker så långt som möjligt tomma körrutter genom långsiktig planering och noggrann koordinering. På detta sätt kan vi sänka vår bensinkonsumtion, vilket i sin tur minskar koldioxidutsläppen i flyttbranschen.

BOKA EN AVSLAPPNAD FLYTT

Flytta piano

Står du inför den något utmanande uppgiften att flytta ditt piano och behöver hjälp med packning och transport? Ta det lugnt – vi hjälper dig gärna och flyttar ditt piano varsamt till ditt nya hem. Pianot är påverkas lätt av temperaturväxlingar och på grund av sin form kan det vara besvärligt att få ner det för trappor. Kostnaden för att flytta ett piano varierar utifrån behov.

Magasinering

Flytt och magasinering hör ofta ihop. Att rensa bland hemmets ägodelar och ställa undan överflödiga sådana är något som lönar sig, efter ditt bohags storlek i hög grad påverkar flyttkostnaderna. I dag finns många alternativ gällande magasinering: du välja en praktisk självförvaringsenhet eller hyra förråd på traditionellt vis. Fundera på vilka krav du har gällande bekvämlighet och tillgänglighet innan du fattar ditt beslut.

Flytta kontor

En företagsflytt ställer helt andra krav än en privatflytt - vi hjälper dig gärna med processen från början till slut. I stället för att behöva ta hand om de tidskrävande arrangemangen kring att flytta kontor får du tid för andra viktiga uppgifter. Vi har erfarenhet av många olika sorters flyttar och tar fram skräddarsydda lösningar, anpassade efter våra kunders önskemål och behov.

Flyttkartonger

Ett enkelt sätt att få tag på prisvärda flyttkartonger av hög kvalitet är att beställa dem från oss. Våra flyttlådor har genomgått grundliga test under olika förhållanden. Du kan med andra ord vara säker på att dina ägodelar hålls hela och rena under flytten. Hos oss hittar du kartonger i olika varianter - från standardkartonger till bok- och klädkartonger. Vi hjälper dig gärna med att välja rätt antal för din flytt.

Packning

Ta vara på chansen att få hjälp med både packning och uppackning av ägodelar när du flyttar med Movinga. Vår erfarna flyttpersonal tar hand om uppgiften med stor noggrannhet och säkerställer att de når ditt nya hem i intakt skick. Låt oss veta om ditt behov av packning när du gör din bokning och frigör tid och energi för andra sysslor.

Nedmontering av möbler

För att vi ska kunna möjliggöra en smidig och säker bohagstransport krävs det att dina stora möbler är nedmonterade. Möblerna i fråga ska självfallet monteras tillbaka när de nått den nya adressen. När du bokar din flytt med oss har du möjlighet att beställa monteringsservice som tilläggstjänst. Vår flyttpersonal sköter uppgifterna effektivt och ser till att dina möbler hanteras varsamt under flytten.

Viktiga adresser när du flyttar

Arbetsförmedlingen

Skatteverket

Stadsbiblioteket

Arbetsförmedlingen

Stora Gatan 33,
722 12 Västerås
077 160 00 00

Ute efter ett jobb i Västerås? Förbered dig för ditt möte med Arbetsförmedlingen genom att se över och uppdatera ditt cv. Ta också med dig relevanta betyg och intyg. Skriv in dig hos Arbetsförmedlingen senast första dagen du är arbetslös.

Skatteverket

www.skatteverket.se/folkbokforing

Att göra flyttanmälan är obligatoriskt, eftersom du enligt lagen ska ska vara folkbokförd där du bor. Din folkbokföringsadress påverkar hur mycket skatt du ska betala och din rätt till olika förmåner och bidrag. Flyttanmälan görs kostnadsfritt i Skatteverkets elektroniska tjänst.

Stadsbiblioteket

Biskopsgatan 2,

722 16 Västerås
06 21 39 46 01

Få tillgång till böcker för stora och små, ljudböcker, filmer, tidningar, e-böcker och mycket mer. Surfa på nätet, gör utskrifter eller kopiera och skanna dina dokument. På de flesta bibliotek ordnas kostnadsfria utställningar, föreläsningar, författarbesök och andra evenemang.

Bra att veta

I Sveriges största småstad Västerås bor du på bekvämt avstånd från huvudstaden och kan dra nytta av mångsidiga transportförbindelser. Varje timme går det tåg till Stockholm och vid rusningstid är avgångarna ännu fler. Staden korsas av Mälarbanan, längs med vilken du kan ta dig till Göteborg och Malmö. Några kilometer från staden ligger Stockholm-Västerås flygplats, varifrån framför allt lågprisflygbolag trafikerar.

I Västerås, där landets första gymnasium för övrigt grundades, kan du studera vid Mälardalens högskola som är den största högskolan i landet. Antalet studerande uppgår till 15 000 och verksamheten är indelad i fyra utbildningsområden: ekonomi, hälso- och välfärdsutbildningar, lärarutbildningar samt teknikutbildningar.

Metallindustrin, som tidigare varit betydande i staden, utgör i dag endast en liten del av industrin. I stället är det den högteknologiska exportindustrin som utgör basen för näringslivet. Utbildningssektorn har också utvecklats snabbt under de senaste åren. Många framgångsrika teknikföretag har grundats här och den största privata arbetsgivaren är ABB.

Bostadsläget för studenter är något bättre i Västerås än på flera andra stora studieorter i landet och för nya studenter som flyttar till Västerås gäller bostadsgaranti. I praktiken innebär det här att kommunen garanterar alla studenter som uppfyller vissa grundläggande krav boende i ett studentrum eller en lägenhet. Studentområdena ligger utspridda över staden.

Nordens största insjöhamn är belägen i Västerås och härifrån är det lätt att ta sig ut till öar i Västeråsfjärden med färjor eller taxifärjor. Exempel på öar att besöka är Östra holmen och Ridön och Elba. Västerås kan också stoltsera med att ha det bäst utbyggda cykelvägsnätet i hela Sverige –  sammantaget 380 kilometer och märkta cykelleder för längre turer.

Ett evenemang som lockar särskilt många bilentusiaster till Västerås är Västerås Summer Meet - en bilträff med fokus på amerikanska veteranfordon. På hösten infaller Västerås kulturnatt under vilken konserter, teater, dansuppvisningar och andra spännande upplevelser står på programmet.