Behöver du en pålitlig flyttfirma i Uppsala?

Att flytta är enkelt med Movinga

Tillgänglig
service
Betala för
exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Tillgänglig service
Betala för exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Vad är priset för en flytt med en flyttfirma i Uppsala?

Kostnaden för din flytt styrs av ett flertal faktorer, däribland volymen på ditt bohag, avståndet mellan den gamla och nya bostaden och behovet av möjliga extratjänster. Läs mer om pris för flyttfirmor i vår blogg.

Hur bokar jag flyttstädning i Uppsala?

Beställ flyttstädning i Uppsala med Movinga för ett skinande rent resultat med 14 dagars städgaranti. Meddela oss om ditt behov av städning när du bokar din flytt för ett skräddarsytt erbjudande.

Hur får jag tag på flytthjälp i Uppsala?

Genom att boka en professionell flyttfirma som flytthjälp minimerar du risken för olyckor. Missa inte möjligheten att få skatteavdrag för 50 procent av arbetskostnaden för din flytt med rutavdraget.

allt för en smidig flytt

Vi har byggt upp ett nätverk av erfarna, noggrant utvalda flyttfirmor över hela Sverige och ur detta nätverk tar vi fram en pålitlig flyttfirma i Uppsala för just dina behov. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i vårt planeringsverktyg, varefter vi skickar dig en skräddarsydd flyttoffert. Oavsett om du ska flytta till Uppsala, om ditt flyttlass går inom stadens gränser eller om du bestämt dig för att flytta från staden hjälper vi dig gärna.

När du bokar en flyttfirma i Uppsala via oss kan välja mellan att beställa en standardflytt eller utöka denna med tilläggstjänster, såsom nedmontering  av möbler och packning. Du har också möjlighet att köpa kvalitetstestade flyttkartonger eller överlåta flyttstädningen åt oss. Meddela oss om dina önskemål och behov –  vi fram ett skräddarsytt erbjudande till dig.

Smidighet och förstklassig kundtjänst är inte det enda som utmärker oss, utan även en ihärdig strävan att verka miljövänlighet. Vi undviker så långt som möjligt tomma körrutter genom långsiktig planering och noggrann koordinering. På detta sätt kan vi sänka vår bensinkonsumtion, vilket i sin tur minskar koldioxidutsläppen i flyttbranschen.

De mest efterfrågade flyttarna

till

Uppsala

till

Uppsala

till

Uppsala

STADEn i ett nötskal

Invånarantal

Uppsala är en av Sveriges äldsta städer. Staden är belägen på Uppsalaslätten och genom dess centrum flyter Fyrisån. Fram till 1200-talet gick dagens Uppsala under namnet Östra Aros. Orten Uppsala norr om staden var länge var Svearikets maktcentrum där ting hölls och handel bedrevs. Invånarantalet i Uppsala kommun uppgår i dag till 219 914 personer, vilket kommunen till den fjärde största i landet. I tätorten bor 156 854 personer.

Trafikförbindelser

Uppsala kännetecknas av goda trafikförbindelser. Järnvägstrafiken är mycket tät och efter Stockholm är det den näst största järnvägsorten i landet. Arlanda flygplats ligger cirka 35 kilometer ifrån och dit kan man ta sig lätt med direkttåg eller längs med motorvägen. Uppemot 16 000 Uppsalabor pendlar till Stockholm och närbelägna orter för att arbeta, vilket gör att Uppsalas nattbefolkning är större än dess dagbefolkning.

Utmärkelser

Uppsala kan stoltsera med ett flertal betydande utmärkelser: år 2018 utnämndes Uppsala till årets tillväxtkommun i Sverige, liksom till årets klimatkommun. Detta tack vare satsningar på förnybar energi och hållbara transporter Vidare utnämndes Uppsala till landets bästa cykelstad samt bästa stadskommun att bo i.

Centrum

Uppsala delas av Fyrisån, väster om vilken slottet och domkyrkan är belägna. Den arkitektoniska karaktären i staden varierar mellan liten storstad i dess centrala områden till stor småstad längre utåt. Under 1960-talet fattade man beslutet att staden skulle expandera i nya förorter nära grönområden. Förortskaraktären präglar framför allt stadens sydvästra delar.

Flogsta-Ekeby & Luthagen

Eftersom Uppsala är en studiestad kännetecknas vissa av stadens områden av en stor studentpopulation. Beskrivande exempel är stadsdelarna Flogsta-Ekeby och Luthagen, som består till cirka 80 procent av studentbostäder. Sammanlagt finns 60 procent av kommunens studentbostäder här.

Svartbäcken

Norr om Uppsala centrum ligger Svartbäcken, stadens äldsta stadsdel. I denna stadsdel ligger Sveriges mest besökta arena Fyrishov, till vilken ett flertal idrottshallar, ett äventyrsbad och en simhall hör. På grund av att invånarantalet vuxit och staden expanderat har Uppsala nyligen uppdaterat indelningen av stadsdelar. Som följd av detta föddes 11 nya stadsdelar.

Hyra förråd

Vid många flyttar aktualiseras behovet av magasinering, antingen tillfällig eller långvarig sådan. Exempelvis gäller det att i samband med en kontorsflytt hitta ett ställe där viktiga dokument är i säkert förvar. I vår blogg går vi igenom frågorna du ska ställa när du överväger magasinering vid flytt och vilka faktorer som påverkar priset. Informera dig också om vad du ska tänka på gällande försäkringar och hur du fyller ditt förråd på bästa sätt.

Kontorsflytt

Vi på Movinga tar inte endast hand om privata flyttar utan står även till tjänst när det blir aktuellt för ditt företag att flytta kontor. Vi har omfattande erfarenhet av många olika sorters flyttar och tar fram en flyttoffert anpassad efter dina önskemål och behov. En
företagsflytt ställer andra krav än en privatflytt och därför har vi sammanställt en checklista som hjälper dig att hålla koll på de viktigaste stegen.

Rutavdrag

Funderar du på vad rutavdraget för flytthjälp innebär i praktiken när du flyttar? Med hjälp av rutavdraget för flytthjälp kan du få skatteavdrag för 50 procent av arbetskostnaden för din flytt. Att anlita en flyttfirma i Uppsala behöver alltså inte tära på plånboken. För att du ska vara berättigad till avdrag bör du vara skriven på antingen in- eller utflyttningsadressen. Bekanta dig närmare med kriterierna för rutavdraget i vår bloggartikel.

Flytta piano

Planerar du att flytta ditt piano men vet inte hur du ska gå till väga? Ingen panik - vi tar gärna hand om uppgiften och transporterar ditt piano med största varsamhet. Att flytta ett piano på egen hand är sällan att föredra: pianot är ett massivt instrument som på grund av sin form är väldigt utmanande att hantera. Dessutom är det känsligt för både fukt och värme. Vår flyttpersonal skyddar ditt piano ändamålsenligt och ser till att det når ditt nya hem intakt. Kontakta oss så tar vi fram ett rimligt pris för att flytta ditt piano.

Flyttkartonger

Om du funderar på hur du kan få tag på flyttkartonger i Uppsala är följande alternativ att beakta. Välj mellan att hyra flyttkartonger från en uthyrningsfirma, köpa kvalitetstestade flyttlådor från Movinga eller leta fram begagnade. Det sistnämnda alternativet är ändå inte helt riskfritt om lådorna redan använts flitigt. Våra flyttlådor finns i olika varianter - kontakta oss för närmare information.

Packning

Packning är en uppgift som det lönar sig att lägga tid och energi på i samband med en flytt. Omsorgsfull packning minimerar risken för skadade föremål. Med hjälp av ordning och reda i kartongerna får du också en bättre start i det nya hemmet. Om du inte känner för att sköta den här biten kan du överlåta packandet åt ett av våra flytteam. Boka packning som extratjänst med Movinga och njut av en smidig flytt.

Viktiga adresser när du flyttar

Arbetsförmedlingen

Skatteverket

Stadsbiblioteket

Arbetsförmedlingen

Muningatan 1,
751 03 Uppsala
0771 60 00 00

Ute efter ett jobb i Uppsala? Förbered dig för ditt möte med Arbetsförmedlingen genom att se över och uppdatera ditt cv. Ta också med dig relevanta betyg och intyg. Skriv in dig hos Arbetsförmedlingen senast första dagen du är arbetslös.

Skatteverket

www.skatteverket.se/folkbokforing

Att göra flyttanmälan är obligatoriskt, eftersom du enligt lagen ska ska vara folkbokförd där du bor. Din folkbokföringsadress påverkar hur mycket skatt du ska betala och din rätt till olika förmåner och bidrag. Flyttanmälan görs kostnadsfritt i Skatteverkets elektroniska tjänst.

Stadsbiblioteket

Svartbäcksgatan 17,
753 75 Uppsala
018 7271700

Få tillgång till böcker för stora och små, ljudböcker, filmer, tidningar, e-böcker och mycket mer. Surfa på nätet, gör utskrifter eller kopiera och scanna dina dokument. På de flesta bibliotek ordnas kostnadsfria utställningar, föreläsningar, författarbesök och andra evenemang.

Bra att veta

Uppsala är framför allt känd som universitetsstad. Uppsala Universitet grundades 1477 som första universitet i Norden. Ett stort antal framträdande personer har verkat vid universitetet, däribland Carl von Linné, Anders Celsius och ett flertal nobelpristagare.Antalet studenter uppgår till cirka 41 000 och de är fördelade över nio fakulteter.

På grund av sin karaktär som studiestad är Uppsala destinationen för många som flyttar hemifrån. Som student kan du kan vända dig till kommunens bostadsförmedling eller Studentboet, där du hittar information om bostadsalternativ och annonser från privata hyresvärdar. Uppsalas studentnationer äger också bostäder som du kan få tillträde till genom medlemskap. Hos vissa nationer kan du ställa dig i kö redan innan du blivit antagen som student.

Mellan 1860 och 1960 var Uppsala en industristad. I dag är Uppsalas arbetsmarknad den snabbast växande bland landets tio största städer. Branscher inom vilka det skett en särskild snabb utveckling på senare år är it- och kommunikationsteknologi, clean tech och life science.

I staden finns väldigt goda möjligheter att ägna sig åt friluftsliv och utomhusaktiviteter. På friluftsområdena Hammarskog, Fjällnora och Sunnersta har du möjlighet att bada, fiska och vandra i de vidsträckta motionsspåren. Kring Uppsala finns dessutom många spännande kanotleder. På friluftsområdena ordnas kurser där nybörjare i havskajak eller kanot kan finslipa sina färdigheter. Vintertid är möjligheterna till skridsko- och skidåkning goda och den som gillar att åka slalom eller snowboarda ska ta sig till Sunnerstabacken söder om staden.

Uppsalabor har även möjlighet att ta del av ett rikt kulturliv med ett flertal evenemang. I maj ordnas Linnés trädgårdsfest till minnet av Carl von Linnés födelse. I augusti står Uppsala reggaefestival, Skandinaviens största reggaefestival på programmet. september ordnas KulturNatten där ett stort antal aktörer inom kulturlivet bjuder på program och aktiviteter, såsom konstutställningar och dansuppvisningar.