Behöver du en pålitlig flyttfirma i Umeå?

Att flytta är enkelt med Movinga

Tillgänglig
service
Betala för
exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Tillgänglig service
Betala för exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Vad är priset för en flyttfirma i Umeå?

Priset för flytten bestäms av volymen på ditt bohag, avstånd och behov av tilläggstjänster såsom packning och montering av möbler.

Vilket är det bästa alternativet för flytthjälp i Umeå?

En rutinerad flyttfirma är det säkraste valet för flytthjälp om du vill försäkra dig om att allt löper smidigt. Ange dina uppgifter i vårt planeringsverktyg för att få ett erbjudande anpassat efter dina behov.

Står du inför en pianoflytt i Umeå?

Att flytta ett piano kräver expertkunskap och noggranna förberedelser. Vi flyttar ditt piano med största varsamhet till din nya adress.

allt för en smidig flytt

Vi har byggt upp ett nätverk av erfarna, noggrant utvalda flyttfirmor över hela Sverige och ur detta nätverk tar vi fram en pålitlig flyttfirma i Umeå för just dina behov. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i vårt planeringsverktyg, varefter vi skickar dig en skräddarsydd flyttoffert. Oavsett om du ska flytta till Umeå, om ditt flyttlass går inom stadens gränser eller om du bestämt dig för att flytta från staden hjälper vi dig gärna.

När du bokar en flyttfirma i Umeå via oss kan välja mellan att beställa en standardflytt eller utöka denna med tilläggstjänster, såsom nedmontering av möbler och packning. Du har också möjlighet att köpa kvalitetstestade flyttkartonger eller överlåta flyttstädningen åt oss. Meddela oss om dina önskemål och behov – vi fram ett skräddarsytt erbjudande till dig.

Smidighet och förstklassig kundtjänst är inte det enda som utmärker oss, utan även en ihärdig strävan att verka miljövänlighet. Vi undviker så långt som möjligt tomma flyttransporter genom långsiktig planering och noggrann koordinering. På detta sätt kan vi sänka vår bensinkonsumtion, vilket i sin tur minskar koldioxidutsläppen i flyttbranschen.

De mest efterfrågade flyttarna

till

Umeå

till

Umeå

till

Umeå

STADEn i ett nötskal

Invånarantal


Invid Umeälven, inte långt från Bottniska vikens kust ligger Umeå, “björkarnas stad”. Umeå är en tätort i Västerbotten och centralort i Umeå kommun. Umeå är den största tätorten i Norrland och Sveriges trettonde största tätort med ett invånarantal på 86 311 invånare. I kommunen uppgår antalet till 125 255 personer. Umeås historia sträcker sig långt tillbaka: redan på 1300-talet började orten växa fram.

Kuriosa


Något som utmärker Umeå är ett kreativt klimat. Kulturutbudet i staden är rikt och det är lätt att hitta evenamang och festivaler för olika smaker. Här finns exempelvis landets nordligaste opera, NorrlandsOperan och en spännande teatervärld. År 2014 utsågs Umeå till Europas kulturhuvudstad. Enligt egen utsago är Umeå den kommun i Sverige som investerar mest i kulturen.

Utmärkelser


Umeå har under de senaste åren tilldelats utmärkelser inom områden såsom sport, hållbar utveckling, miljö och kultur. År 2018 blev Umeå landets sportstad och hela sex gånger har Umeå fått titeln Fairtrade City, senast år 2018. År 2016 och 2017 utnämndes Umeå till årets klimatstad, en utnämning som motiveras med att Umeå engagerar invånare och företag att agera klimatsmart.

Centrum


I Umeås centrum består bebyggelsen av såväl nybyggda hus som vackra äldre hus i 3-7 våningar. Centrum omfattar ett fyrtiotal kvarter och här hittar du exempelvis Rådhustorget, Rådhusparken, kulturhuset Väven och stadsbiblioteket samt en hel del kontor och affärer. De flesta skolorna finns i angränsande stadsdelar. På gångavstånd ligger 120-området med goda möjligheter att utöva utomhussport.

Berghem


En särskilt populär stadsdel är Berghem, belägen på berget Stadslidens sydsluttning nordost om innerstaden. Berghem kännetecknas av varierande arkitektur: närmast innerstaden finns flerbostadshus som byggdes på 1950- och 1960-talen, medan det något längre bort finns villabebyggelse. Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus ligger på gångavstånd.

Haga


Till Umeås äldsta stadsdelar hör Haga, som ligger norr om centrum. Haga började byggas under 1920-talet och liksom i Berghem är bebyggelsen varierande. Här hittar du villabebyggelse från 1940-talet samt hyres- och bostadsrättshus i 2-3 våningar från samma årtionde. Här finns basservice i form av mataffär, bensinstation och pizzeria. I stadsdelens östra del finns friluftsområdet Gammlia och naturparken Stadsliden.

Flyttfordon


Om du överväger att hyra flyttbil i Umeå kan vi rekommendera att du bekantar dig med vår bloggartikel om ämnet innan. Att hyra flyttbil kan bli aktuellt om ditt bohag är litet, men beakta att det här alternativet ställer krav på dig som chaufför. Du behöver också lägga stor vikt vid hur du packar flyttbilen så att dina föremål hålls hela under hela färden till det nya hemmet.

Hyra förråd


Om du funderar på vad du ska göra av överflödiga föremål kan det bli aktuellt att hyra förråd i Umeå. Volymen på ditt bohag är en faktor som påverkar kostnaden för din flytt –
därför kan det vara klokt att rensa bland ägodelarna innan. Bekanta dig med vår utförliga artikel om magasinering för råd och tips innan du fattar ditt beslut om magasinering i Umeå.

Transportförsäkring


För att ge flyttgodset bästa möjliga skydd försäkrar Movinga ditt flyttgods på en nivå utöver vår rättsliga skyldighet, vilket är en service som ingår i priset. I vår förstklassiga försäkring ingår utöver skydd mot totalförlust, stöld, icke-leverans och fordonsolyckor även ett försäkringsskydd för konst och antikviteter. Ersättningen för uppkomna skador utgår alltid från nyvärdet.

Flyttstädning


Ingen flytt utan städning! Om du är ute efter någon som utför flyttstädning i Umeå till ett rimligt pris har du hittat rätt! Du har möjlighet att beställa flyttstädning som extratjänst samtidigt som du bokar din flytt med Movinga. Vi skickar ett av våra effektiva städteam till din bostad och du får möjlighet att fokusera på andra uppgifter. Till priset hör en städgaranti på 14 dagar. Vi rekommenderar att du gör din bokning 4-6 veckor i förväg.

Flyttkartonger


Om du är ute efter flyttkartonger i Umeå har du följande alternativ: du kan köpa kvalitetstestade flyttlådor från Movinga, hyra från en uthyrare eller använda dig av begagnade (men var noga med att kontrollera kvaliteten). Via oss kan du köpa flyttkartonger i olika varianter: standardkartonger, bokkartonger och klädkartonger. Vi hjälper dig att välja rätt modell och antal.

Packning


Packning är en uppgift som det lönar sig att lägga tid och energi på i samband med en flytt. Omsorgsfull packning minimerar risken för skadade föremål. Med hjälp av ordning och reda i kartongerna får du också en bättre start i det nya hemmet. Om du inte känner för att sköta den här biten kan du överlåta packandet åt ett av våra flytteam. Boka packning som extratjänst med Movinga och njut av en smidig flytt.

Bra att veta

Umeå, Sveriges mest befolkningsrika kommun, kännetecknas av ett levande kulturliv och en mångfald av utbildningsmöjligheter. Något som också utmärker Umeå är en förhållandevis ung befolkning: medelåldern är 38 år, vilket är lägre än i övriga delar av landet.

Sedan 1965 verkar Umeå universitet i staden, som är fördelat på fyra fakulteter och 50 institutioner. Till universitetet hör dessutom ett flertal högskolor, exempelvis den topprankande Designhögskolan och Handelshögskolan. Här finns också Sveriges lantbruksuniversitets nordliga utpost som är inriktad på skogsvetenskap.

I Umeå verkar cirka 14 000 företag inom exempelvis bioteknik, energi, IT, miljö, energi och medicin. Till kända föremål som tillverkas i Umeå hör exempelvis Västerbottenost, högteknologiska laboratorieinstrument och skogsmaskiner. Stora arbetsgivare är kommunen, universitetet och Norrlands universitetssjukhus, det största sjukhuset norr om Uppsala. I Umeå finns också Brottsoffermyndigheten.

Under sent 1800-tal ödelades stora delar av staden i en brand, varefter omfattande återuppbyggnadsarbeten inleddes. Kriterierna var att gatorna inte fick vara för smala, vilket föranledde byggandet av breda esplanader kantade av björkar. Deras uppgift var att förhindra möjliga senare bränder från att sprida sig. Så fick staden namnet “björkarnas stad”. Antalet björkar i centrum uppgår till hela 3 000.

Viktiga adresser när du flyttar

Arbetsförmedlingen

Skatteverket

Stadsbiblioteket

Arbetsförmedlingen

Skolgatan 45,
903 27 Umeå
077 160 00 00

Ute efter ett jobb i Umeå? Förbered dig för ditt möte med Arbetsförmedlingen genom att se över och uppdatera ditt cv. Ta också med dig relevanta betyg och intyg. Skriv in dig hos Arbetsförmedlingen senast första dagen du är arbetslös.

Skatteverket

www.skatteverket.se/folkbokforing


Enligt lagen ska du ska vara folkbokförd där du bor. Din folkbokföringsadress påverkar hur mycket skatt du ska betala och din rätt till olika förmåner och bidrag. Flyttanmälan görs kostnadsfritt i Skatteverkets elektroniska tjänst. Om du saknar e-legitimation kan du använda dig av Skatteverkets flyttanmälansblankett.

Stadsbiblioteket

Storgatan 46A,
903 26 Umeå
090 16 33 00

Få tillgång till böcker för stora och små, ljudböcker, filmer, tidningar, e-böcker och mycket mer. Surfa på nätet, gör utskrifter eller kopiera och skanna dina dokument. På de flesta bibliotek ordnas kostnadsfria utställningar, föreläsningar, författarbesök och arrangemang, ofta i samarbete med olika organisationer.