Behöver du en pålitlig flyttfirma i Sundsvall?‍

Att flytta är enkelt med Movinga

Tillgänglig
service
Betala för
exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Vad är priset för en flytt med en flyttfirma i Sundsvall?

Hur stort ditt bohag är, hur långt det är till ditt nya hem och ditt behov av extratjänster såsom packning och flyttstädning avgör priset på din flytt.

Behöver du hjälp med din pianoflytt i Sundsvall?

Vi tar gärna hand om uppdraget! Våra flyttexperter flyttar ditt piano snabbt och säkert till ditt nya hem. Meddela oss om detaljerna kring flytten och vi tar fram ett erbjudande anpassat efter dina behov.

Vilket är det bästa alternativet för flytthjälp i Sundsvall?

Det finns många fördelar med att anlita experter som flytthjälp: flytten sker smidigt, dina ägodelar transporteras med varsamhet och du sparar en hel del tid.

ALLT FÖR EN SMIDIG FLYTT

Vi har byggt upp ett nätverk av erfarna, noggrant utvalda flyttfirmor över hela Sverige och ur detta nätverk tar vi fram en pålitlig flyttfirma i Sundsvall för just dina behov. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i vårt planeringsverktyg, varefter vi skickar dig en skräddarsydd flyttoffert. Oavsett om du ska flytta till Sundsvall, om ditt flyttlass går inom stadens gränser eller om du bestämt dig för att flytta från staden hjälper vi dig gärna.

När du bokar en flyttfirma i Sundsvall via oss kan välja mellan att beställa en standardflytt eller utöka denna med tilläggstjänster, såsom nedmontering  av möbler och packning. Du har också möjlighet att köpa kvalitetstestade flyttkartonger eller överlåta flyttstädningen åt oss. Meddela oss om dina önskemål och behov –  vi fram ett skräddarsytt erbjudande till dig.

Smidighet och förstklassig kundtjänst är inte det enda som utmärker oss, utan även en ihärdig strävan att verka miljövänlighet. Vi undviker så långt som möjligt tomma körrutter genom långsiktig planering och noggrann koordinering. På detta sätt kan vi sänka vår bensinkonsumtion, vilket i sin tur minskar koldioxidutsläppen i flyttbranschen.

BOKA EN AVSLAPPNAD FLYTT

Hyra flyttbil

Om du överväger att hyra flyttbil i Sundsvall finns det vissa saker du gör klokt i att fundera på innan. Har du eller någon i din närkrets erfarenhet av att köra ett större fordon? Finns det många stora och otympliga möbler som ska transporteras? Tunga lyft kan nämligen vara riskabla på egen hand, inte minst om tidtabellen är knapp. Noggrann planering är A och O innan du sätter dig bakom ratten.

Hyra förråd

Om du äger föremål som du varken vill bli av med eller transportera till ditt nya hem står du inför uppgiften att leta efter alternativ för magasinering i Sundsvall. Att gå igenom bohaget noga inför flytten är något som lönar sig, eftersom dess storlek påverkar flyttens pris. Innan du fattar ditt beslut måste du överväga vilken bekvämlighetsnivå du vill ha, exempelvis om förrådet ska vara uppvärmt.

Rutavdrag

Visste du att du kan få skatteavdrag på upp till 50 procent av arbetskostnaden när du flyttar med en professionell flyttfirma? En av förutsättningarna är att du ska vara registrerad på antingen ut- eller inflyttningsadressen och betala skatt i landet för minst 90 procent av din inkomst. Bekanta dig närmare med rutavdraget för flytthjälp och dess kriterier vår bloggartikel.

Flyttstädning

Om du är ute efter flyttstädning i Sundsvall till ett rimligt pris har du hittat rätt. Boka flyttstädning som extratjänst när du flyttar med Movinga och se fram emot ett fläckfritt resultat. Till priset hör en städgaranti på 14 dagar, alltså kan du vara säker på att dina förväntningar på städningen uppfylls. Boka din städning 4-6 veckor i förväg för största möjliga flexibilitet.

Flyttkartonger

På jakt efter flyttkartonger i Sundsvall? Du behöver inte jaga mer, utan kan beställa kartonger från oss! Våra flyttlådor har genomgått stränga kvalitetstest och vi hjälper dig gärna med att välja ett lämpligt antal för din flytt. Att satsa på högkvalitativa, ändamålsenliga kartonger är något som lönar sig: endast på det här sättet kan du försäkra dig om att dina föremål hålls hela och rena på vägen till ditt nya hem.

Packning

Vi förstår - att packa hemmets alla föremål inför flytten är inte världens mest lockande tanke. Uppgiften är tidskrävande och förutsätter noggrann planering och i samband med flytten finns det tusen andra saker som också kräver din uppmärksamhet. Lösningen? Beställ packning och uppackning som extratjänst med Movinga! Dina ägodelar är i trygga händer med vår erfarna flyttpersonal!

Viktiga adresser när du flyttar

Arbetsförmedlingen

Skatteverket

Stadsbiblioteket

Arbetsförmedlingen

Badhusparken 1,
851 22 Sundsvall
077 160 00 00

Ute efter ett jobb i Umeå? Förbered dig för ditt möte med Arbetsförmedlingen genom att se över och uppdatera ditt cv. Ta också med dig relevanta betyg och intyg. Skriv in dig hos Arbetsförmedlingen senast första dagen du är arbetslös.

Skatteverket

www.skatteverket.se/folkbokforing

Att göra flyttanmälan är obligatoriskt, eftersom du enligt lagen ska ska vara folkbokförd där du bor. Din folkbokföringsadress påverkar hur mycket skatt du ska betala och din rätt till olika förmåner och bidrag. Flyttanmälan görs kostnadsfritt i Skatteverkets elektroniska tjänst.

Stadsbiblioteket

Packhusgatan 4,
852 34 Sundsvall
060 19 18 27

Få tillgång till böcker för stora och små, ljudböcker, filmer, tidningar, e-böcker och mycket mer. Surfa på nätet, gör utskrifter eller kopiera och skanna dina dokument. På de flesta bibliotek ordnas kostnadsfria utställningar, föreläsningar, författarbesök och andra evenemang.

Bra att veta

Sundsvall anlades 1621 på tidigare obebyggd betesmark som tillhörde byarna Sund, Köpstaden och Åkersvik. Syftet med grundandet av staden var att kronan skulle få ökad kontroll över den norrländska handeln. Fiske och handel var länge de dominerande näringsgrenarna, men på 1800-talet kom Sundsvall att bli kärnan i rikets träindustri. Sundsvall var också skådeplatsen för landets första stora strejk, som kom att vara i åtta dagar.

Skogsindustrin har traditionellt spelat en central roll för näringslivet och står ännu i dag för ett stort antal arbetstillfällen.I arbetsmarknadsregionen kring Sundsvall arbetar uppemot 200 000 personer. I Sundsvall finns också flera tunga industrier, vilket gör Sundsvallsområdet till ett av de mest elströmsintensiva i Sverige. Övriga starka branscher utöver skogsindustrin är handel och besöksnäring, IT, bank, försäkring och pension. Antalet företag uppgår till cirka 9 000 och antalet branscher närmar sig 460.

Utbildningsmöjligheter i Sundsvall erbjuds av Mittuniversitetet, som är landets ledande universitet beträffande distansutbildning. Universitetet har cirka 13 000 studenter och det erbjuder 47 utbildningsprogram inom exempelvis naturvetenskaper, design och teknik. Universitetet har två campus fördelade mellan Sundsvall och Östersund. På båda orterna gäller bostadsgaranti för studenter.

Sundsvalls invånare erbjuds ett rikt kulturutbud: i Stenstan ligger Sundsvalls teaterkvarter med ett flertal scener och i staden verkar också många fria teatergrupper. För konstintresserade finns Sundsvalls museum, som förfogar över en stor samling nutidskonst. Det stora antalet körer har gett Sundsvall smeknamnet “Sångsvall”. Här verkar exempelvis en av landets största manskörer, studentkåren Gungner.