Behöver du en pålitlig flyttfirma i Stockholm?

Att flytta är enkelt med Movinga

Tillgänglig
service
Betala för
exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Tillgänglig service
Betala för exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Vad är priset för en flyttfirma i Stockholm?

Kostnaden för en flytt i Stockholm med Movinga styrs av olika faktorer: exempelvis ditt flyttdatum, avstånd mellan adresser och volymen på ditt bohag

Erbjuder Movinga flyttstädning i Stockholm?

Du kan enkelt boka flyttstädning som extratjänst när du flyttar med oss. Städningen utförs av ett av våra team och till erbjudandet hör en städgaranti på 14 dagar.

Vad ingår i Movingas flytthjälp i Stockholm?

I en flytt med Movinga ingår följande tjänster alltid i priset: fordon och flytteam, på- och avlastning av flyttgods, personlig flyttkonsult och premiumförsäkring.

allt för en smidig flytt

Vi har byggt upp ett nätverk av erfarna, noggrant utvalda flyttfirmor över hela Sverige och ur det här nätverket tar vi fram den bästa flyttfirman i Stockholm för just dina behov.

Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i vårt planeringsverktyg och gå igenom dem med en av våra flyttkonsulter, varefter vi skickar dig ett skräddarsytt erbjudande. Oavsett om du ska flytta till Stockholm, om ditt flyttlass går inom stadens gränser eller om du bestämt dig för att flytta från Stockholm hjälper vi dig gärna. 

När du bokar flyttfirma i Stockholm via oss kan välja mellan att beställa en standardflytt eller utöka flytten med extratjänster, exempelvis packning och uppackning samt nedmontering av möbler.

Du har också möjlighet att köpa kvalitetstestade flyttlådor och överlåta flyttstädningen åt oss. Meddela oss om dina önskemål och behov –  vi tar fram ett skräddarsytt erbjudande utan kostnad.
De mest efterfrågade flyttarna

till

Stockholm

till

Stockholm

till

Stockholm

STADEn i ett nötskal

Invånarantal

Stockholm är Sveriges huvudstad och är med sina 952 058 invånare den största staden i Norden. I tätortsområdet bor över 1,5 miljoner invånare och i metropolområdet uppgår antalet till 2,3 miljoner. Stockholm började etableras så tidigt som på 1100-talet, men staden grundades officiellt av Birger Jarl 1252. Staden är den enda huvudstaden i världen med en nationalstadspark.

Arbete

I Stockholmsområdet står tjänste- och servicesektorn för 85 procent av alla jobb och många av landets största företag samt banker och finansinstitut har sina huvudkontor här. Uppemot hälften av alla landets företag med över 200 anställda finns i Stockholm. IT-branschen har på senare år vuxit stort och det vanligaste yrket i regionen är programmerare. Stockholm har även gjort sig ett namn som turism- och framför allt kongresstad.

Utmärkelser

År 2017 utsågs Stockholm till Sveriges digitaliseringskommun, och året innan kammade man hem utmärkelsen årets twitterkommun. Stockholms stads fibernät har även fått positivt erkännande: år 2015 utsåg Europeiska Unionen Stockholm till vinnare i “European broadband award” på grund av de satsningar som gjorts på bredbandstillgång i staden.

Södermalm

Stockholm är indelat i 14 stadsdelsområden, som är indelade i flera stadsdelar. Ett eftertraktat område i Stockholms innerstad är Södermalm, som i norr avgränsas av Slussen och i söder av Hornstull. Stadsdelen är känd för sina mysiga caféer, pittoreska byggnader och affärer med hög trendfaktor. Det centrala läget avspeglar sig i priset: vid Mariatorget låg snittpriset på 89 875 kr per kvadratmeter (2018).

Årsta

En annan eftertraktad stadsdel är Årsta, beläget endast några kilometer från centrala Stockholm. En av de närmaste tunnelbanestationerna är Liljeholmen, där kvadratmeterpriset ligger på 68 377 kronor. Årstas popularitet baseras på närheten till innerstaden och till naturen. Stadsdelen kännetecknas av stora grönområden, Årstaviken och Årstaskogen, samt parker och promenadstigar. Planen är att utvidga tunnelbanenätet med nya stationer i Årsta, vilket förväntas höja bostadspriserna.

Alvik

Stadsdelen Alvik i Västerort hör också till de områden som vuxit stort i popularitet. Alvik fungerar som knutpunkt för kommunikationer i Bromma och Västerort och betecknas som ett viktigt utvecklingsområde, där det är möjligt att bygga upp till 3 000 nya bostäder inom de kommande åren. Intill Alvik tunnelbanestation kan du räkna med att få betala 67 536 kronor per kvadratmeter.

Rutavdrag

Om du flyttar med en flyttfirma och uppfyller villkoren för rutavdraget har du möjlighet att få skatteavdrag på upp till 50 procent av arbetskostnaden för flytten. För personer över 65 år kan avdraget maximalt uppgå till 50 000 kronor per år, medan motsvarande summa är 25 000 kronor för personer under 65. Bekanta dig närmare med rutavdraget för flytthjälp i vår bloggartikel.

Hyra flyttbil

Om du står inför att flytta endast några enstaka föremål kan det bli aktuellt att hyra flyttbil i Stockholm. Tänk på att innan detta ta reda på vilka körkorts- och ålderskrav som gäller och kontrollera vad hyreskostnaden innefattar. Förhasta dig inte med att fatta beslut, utan utred marknaden noga för att hitta ett prisvärt alternativ. Håll också i minnet att ett stort fordon ställer helt andra krav på föraren än vad en vanlig personbil gör.

Magasinering

I samband med din flytt blir magasinering i Stockholm möjligen aktuellt. När du ska hyra magasin har du många alternativ att välja mellan: från så kallade self-storage enheter till traditionella förråd. Till de förstnämnda brukar du vanligen kunna ta dig vilken tid som helst på dygnet. Priset för magasineringen i Stockholm styrs av faktorer såsom förrådets läge, storlek samt säker- och bekvämlighetsnivå.

Flytta piano

Står du inför uppgiften att flytta ditt piano i Stockholm? Då har du kommit precis rätt! Vänd dig till oss och vi skickar ett av våra kunniga team för att transportera ditt instrument på ett säkert sätt. Att flytta ett piano på egen hand är sällan att rekommendera. Vårt team skyddar ditt piano ändamålsenligt och transporterar det med största varsamhet. Vi erbjuder också hjälp när du vill flytta andra tunga föremål, exempelvis om du är på väg att flytta kassaskåp i Stockholm.

Flyttkartonger

Funderar du på hur du kan få tag på flyttkartonger? Dina alternativ är följande: du kan köpa, höra dig för efter begagnade eller hyra flyttkartonger i Stockholm. Ett enkelt sätt att få tag på kvalitetstestade flyttlådor är att beställa dem från Movinga när du bokar din flytt. Våra kartonger finns i olika varianter och vi hjälper dig gärna med att välja rätt antal för din flytt.

Packning

Missa inte möjligheten att boka både packning och uppackning när du flyttar med Movinga. När du låter vår erfarna flyttpersonal sköta de här momenten kan du vara säker på att dina ägodelar packas med ändamålsenliga material för att säkerställa att de når ditt nya hem hela och rena. Meddela oss om dina behov när du gör din bokning och njut av att ha tid för andra uppgifter.

Bra att veta

Stockholm hör till de fem snabbast växande regionerna i Europa och årligen flyttar tusentals personer till Stockholm för jobb. Stadens arbetsmarknad är mångskiftande och den största bristen på arbetskraft finns i inom hälso- och sjukvård, pedagogik samt teknik och IT. Inom byggbranschen är arbetstillfällena även många på grund av omfattande byggprojekt i regionen. 

Många intressanta alternativ står också till hands för den som ska flytta till Stockholm för att studera: Stockholms universitet, Handelshögskolan, Kungliga Tekniska högskolan och Konstfack, för att nämna några exempel. Därtill finns det ett flertal högskolor och folkhögskolor runt om i staden. 

Stockholm är känd som en arkitektoniskt imponerande stad med en hel del att erbjuda vad gäller fritidsaktiviteter. Staden kan också stoltsera med ett rikt restaurang- och caféutbud, intressanta muséer och affärer av alla de slag. 

Närheten till grönområden och vatten är också faktorer som bidrar till Stockholms dragningskraft. Till staden hör ett stort antal parker, grönområden, strövområden och strandpromenader. Inom kommunen finns 15 sjöar och den mångskiftande skärgården lockar med sina 30 000 öar.

Viktiga adresser när du flyttar

Arbetsförmedlingen

Skatteverket

Stadsbiblioteket

Arbetsförmedlingen

Tunnelgatan 3,
111 37 Stockholm
0771-60 00 00

Ute efter ett jobb i Stockholm? Förbered dig för ditt möte med Arbetsförmedlingen genom att se över och uppdatera ditt cv. Ta också med dig relevanta betyg och intyg. Skriv in dig hos Arbetsförmedlingen senast första dagen du är arbetslös.

Skatteverket

www.skatteverket.se/folkbokforing


Enligt lagen ska du ska vara folkbokförd där du bor. Din folkbokföringsadress påverkar hur mycket skatt du ska betala och din rätt till olika förmåner och bidrag. Flyttanmälan görs kostnadsfritt i Skatteverkets elektroniska tjänst. Om du saknar e-legitimation kan du använda dig av Skatteverkets flyttanmälansblankett.

Stadsbiblioteket

Sveavägen 73,
113 50 Stockholm,
08-508 30 900

Få tillgång till böcker för stora och små, ljudböcker, filmer, tidningar, e-böcker och mycket mer. Surfa på nätet, gör utskrifter eller kopiera och skanna dina dokument. På de flesta bibliotek ordnas kostnadsfria utställningar, föreläsningar, författarbesök och andra evenemang.