Behöver du en pålitlig flyttfirma i Örebro?

Att flytta är enkelt med Movinga

Tillgänglig
service
Betala för
exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Vad kostar det att anlita en flyttfirma i Örebro?

Flyttens pris påverkas bland annat av volymen på ditt bohag, avståndet mellan din gamla och din nya adress samt behovet av tilläggstjänster, såsom packning och flyttstädning.

Vilket är det bästa alternativet för flyttstädning i Örebro?

Överlåt flyttstädningen åt ett av våra professionella städteam och se fram emot ett skinande rent resultat. När du bokar flyttstädning med Movinga hör dessutom 14 dagars städgaranti till paketet.

Jag behöver flytthjälp i Örebro - vilka är mina alternativ?

Beakta storleken på ditt flyttlass och avståndet till din nya adress och fatta beslut utgående från de här faktorerna. Om du vill minimera risken för skador är det säkraste alternativet att anlita proffs som flytthjälp.

ALLT FÖR EN SMIDIG FLYTT

Vi har byggt upp ett nätverk av erfarna, noggrant utvalda flyttfirmor över hela Sverige och ur detta nätverk tar vi fram en pålitlig flyttfirma i Örebro för just dina behov. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i vårt planeringsverktyg, varefter vi skickar dig en skräddarsydd flyttoffert. Oavsett om du ska flytta till Örebro, om ditt flyttlass går inom stadens gränser eller om du bestämt dig för att flytta från staden hjälper vi dig gärna.

När du bokar en flyttfirma i Örebro via oss kan välja mellan att beställa en standardflytt eller utöka denna med tilläggstjänster, såsom nedmontering  av möbler och packning. Du har också möjlighet att köpa kvalitetstestade flyttkartonger eller överlåta flyttstädningen åt oss. Meddela oss om dina önskemål och behov –  vi fram ett skräddarsytt erbjudande till dig.

Smidighet och förstklassig kundtjänst är inte det enda som utmärker oss, utan även en ihärdig strävan att verka miljövänlighet. Vi undviker så långt som möjligt tomma körrutter genom långsiktig planering och noggrann koordinering. På detta sätt kan vi sänka vår bensinkonsumtion, vilket i sin tur minskar koldioxidutsläppen i flyttbranschen.

BOKA EN AVSLAPPNAD FLYTT

Rutavdraget

Genom att utnyttja rutavdraget kan du få skatteavdrag för 50 procent av arbetskostnaden för din flytt. Till förutsättningarna hör att du ska ha fyllt 18 år och vara bosatt i Sverige, alternativt betala skatt i landet för minst 90 procent av din inkomst. Om du har ett samboförhållande har ni möjlighet att omfördela summorna mellan er. I vår artikel kan du läsa mer om detaljerna och villkoren för rutavdraget.

Magasinering

Ofta hänger flytt och magasinering samman. Kanske måste du vänta tills renoveringsarbetet slutförts i det nya hemmet och behöver därför ställa dina saker i förvar. Kanske förvaringsutrymmet i den nya bostaden är begränsat. I dag har du många alternativ när det kommer till att magasinera och du kan välja mellan tillfälliga och mer bestående lösningar.

Flytta kontor

Vi på Movinga tar inte endast hand om privata flyttar utan står även till tjänst när det blir aktuellt för ditt företag att flytta kontor. Vi har omfattande erfarenhet av många olika sorters flyttar och tar fram en flyttoffert anpassad efter dina önskemål och behov. En företagsflytt ställer andra krav än en privatflytt, då fler personer och ofta ett större bohag involveras.

Flytta piano

Tanken på att flytta ett piano kan kännas utmanande. Skråmor uppstår lätt och pianot är känsligt för både fukt och värme. Av den här orsaken bör man vara väldigt försiktig vid transporten. Vi är experter på pianotransporter och känner till bästa metoderna. Vänd dig till oss och vi tar hand om din pianoflytt från början till slut!

Flyttkartonger

Om du är ute efter högklassiga flyttlådor i olika varianter behöver du inte leta längre - du kan beställa dem direkt från oss! Stabila flyttkartonger är en förutsättning för en framgångsrik flytt: dina ägodelar hålls hela och rena från början till slut och du behöver inte vara rädd för skärvor och spillror.

Packning

Vi förstår - att packa en hel massa föremål samtidigt som andra flyttbestyr ska skötas är inte en lockande uppgift. Under tidsbrist är det lätt hänt att ägodelar packas slarvigt, vilket ökar risken för olyckor. Lösningen? Beställ packning och uppackning som extratjänst med Movinga! Dina ägodelar är i trygga händer med vår erfarna flyttpersonal.

Viktiga adresser när du flyttar

Arbetsförmedlingen

Skatteverket

Stadsbiblioteket

Arbetsförmedlingen

Ute efter ett jobb i Örebro? Förbered dig för ditt möte med Arbetsförmedlingen genom att se över och uppdatera ditt cv. Ta också med dig relevanta betyg och intyg. Skriv  in dig hos Arbetsförmedlingen senast första dagen du är arbetslös.

Olaigatan 4,
703 61 Örebro
077 160 00 00

Skatteverket

Att göra flyttanmälan är obligatoriskt, eftersom du enligt lagen ska ska vara folkbokförd där du bor. Din folkbokföringsadress påverkar hur mycket skatt du ska betala och din rätt till olika förmåner och bidrag. Flyttanmälan görs kostnadsfritt i Skatteverkets elektroniska tjänst.

www.skatteverket.se/folkbokforing

Stadsbiblioteket

Få tillgång till böcker för stora och små, ljudböcker, filmer, tidningar, e-böcker och mycket mer. Surfa på nätet, gör utskrifter eller kopiera och skanna dina dokument. På de flesta bibliotek ordnas kostnadsfria utställningar, föreläsningar, författarbesök och andra evenemang.

Näbbtorgsgatan 12,
70223 Örebro

019 216110

Bra att veta

På grund av sin blomstrande skoindustri kallades Örebro för “skostaden” under 1900-talets första hälft. Sedan den senare delen av 1800-talet har det funnits 365 skofabriker i staden, varav den sista lades ner i början av 1980-talet. Under den senare hälften av 1900-talet expanderade framför allt tjänste- och utbildningssektorn, men till viss grad kan staden fortfarande betecknas som industristad. Den största arbetsgivaren i staden är kommunen med cirka 12 00 anställda.

Örebro är känt för sitt universitet, vid vilket drygt 15 000 studenter studerar. Universitetet är av det nyare slaget: universitetsstatus beviljades 1999 och innan det var verksamheten organiserad i en högskola. Universitetet är indelat i 3 fakulteter och 8 institutioner och de utbildningsprogram med de flest sökande är programmen i medicin och juridik.

I Örebro är det lätt att ägna sig åt friluftsaktiviteter. På vintern finns det goda möjligheter att åka skidor längs Kilsbergens skidspår: här finns 70 kilometer spår i olika längder och vissa sträckor är försedda med elljus. Runt Örebro finns många naturreservat, exempelvis Ekeby ekhage och Blänkabackens reservat med en vacker utsikt över Örebro.

Utöver Örebro OpenArt ordnas många olika sorters evenamang året runt. I början av året ordnas Hindersmässan, vars rötter går långt tillbaka i historien. Den första mässan hölls redan på 1300-talet och då sålde bergsmännen från Bergslagen sitt järn. Tack vare ett besökarantal på uppemot 80 000 är Hindersmässan, vars huvuddel äger rum på Stortorget, ett av de största evenemangen i Örebro.

Ett annat populärt evenamang på Stortorget är julkonserten O, Helga Natt den första advent varje år. Evenemanget lockar årligen tusentals personer och på scenen står en 30-mannakör, en stor orkester och flertalet artister och allsångsledare. O, Helga Natt är även känt på grund av dess spektakulära ljussättning.