Behöver du en pålitlig flyttfirma i Malmö?

Att flytta är enkelt med Movinga

Tillgänglig
service
Betala för
exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Tillgänglig service
Betala för exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Vad kostar det att anlita en flyttfirma i Malmö?

Priset för en flyttfirma i Malmö påverkas av exempelvis följande faktorer: volymen på ditt bohag, avstånd mellan adresser samt behov av tilläggstjänster. Läs mer om pris för flyttfirmor i vår blogg.

Jag vill boka flyttstädning i Malmö - hur ska jag göra?

Vi erbjuder flyttstädning som avgiftsbelagd tilläggstjänst. Meddela om behovet av städning när du bokar din flytt och frigör tid för andra uppgifter. Storleken på din bostad är avgörande för flyttstädningens pris.

Hur får jag tag på flytthjälp i Malmö?

Vill du försäkra dig om att få högklassig flytthjälp lönar det sig att flytta med en professionell flyttfirma. Övriga alternativ, såsom att värva familj eller vänner är förenade med risken för trasiga föremål och skador.

allt för en smidig flytt

Vi har byggt upp ett nätverk av erfarna, noggrant utvalda flyttfirmor över hela Sverige och ur detta nätverk tar vi fram en pålitlig flyttfirma i Malmö för just dina behov. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i vårt planeringsverktyg, varefter vi skickar dig en skräddarsydd flyttoffert. Oavsett om du ska flytta till Malmö, om ditt flyttlass går inom stadens gränser eller om du bestämt dig för att flytta från staden hjälper vi dig gärna.

När du bokar flyttfirma i Malmö via oss kan välja mellan att beställa en standardflytt eller utöka denna med tilläggstjänster, såsom nedmontering  av möbler och packning. Du har också möjlighet att köpa kvalitetstestade flyttkartonger eller överlåta flyttstädningen åt oss. Meddela oss om dina önskemål och behov –  vi fram ett skräddarsytt erbjudande till dig.

Smidighet och förstklassig kundtjänst är inte det enda som utmärker oss, utan även en ihärdig strävan att verka miljövänlighet. Vi undviker så långt som möjligt tomma körrutter genom långsiktig planering och noggrann koordinering. På detta sätt kan vi sänka vår bensinkonsumtion, vilket i sin tur minskar koldioxidutsläppen i flyttbranschen.

De mest efterfrågade flyttarna

till

Malmö

till

Malmö

till

Malmö

STADEn i ett nötskal

Invånarantal

Malmö är Sveriges tredje och Nordens sjätte största tätort och Skånes residensstad. Invånarantalet uppgick år 2017 till 333 633 invånare och i området Stormalmö bor över 700 000 invånare. Fram till 2028 väntas Malmös befolkning växa med 44 000 nya invånare. Malmös invånare härstammar från 170 länder och det talas uppemot 150 olika språk.

Arbete

Den tunga industrin har traditionellt spelat en stor roll i staden, men sedermera har en förändring från industri- till kunskapsstad börjat ske. Särskilt starka branscher är exempelvis logistik, parti, ochd detaljhandel samt bygg- och fastighetsmarknad. Många företag inom IT, digitala medier, bioteknik och medicinteknik har etablerat sig i Malmö, vilket även gäller för företag inom dataspelsindustrin.

Utmärkelser

År 2016 tilldelades staden Svenska Jämställdhetspriset för det arbete man gjort för att skapa jämställda verksamheter. Malmö har även uppmärksammats för hållbar trafikplanering och år 2015 landade man på sjunde plats i EU:s undersökning gällande livskvalitet. Samma år tillägnades Malmö titeln årets cykelstad och året innan utsågs staden till landets bästa miljöstad för tredje året i rad.

Möllan

En särskilt eftertraktad stadsdel är Möllevången, eller närmare bestämt Möllan i Södra Innerstaden. Möllan ligger kring Folkets park och Möllevångstorget och har ett rikt utbud av restauranger, barer, nattklubbar och caféer. Tidigare var Möllan framför allt en arbetarstadsdel, men i dag befolkas området av bland annat kulturarbetare och studenter.

Västra Hamnen

Västra Hamnen är Europas första koldioxidneutrala bostadsområde som ligger i stadsdelen centrum i stadsområdet Norr. Här ligger Nordens högsta skyskrapa Turning Torso och en imponerande strandpromenad. Västra Hamnen började byggas år 2001 på uppskattningsvis 175 hektar industriellt område. Västra Hamnen är självförsörjande på energi och bygger på vind- och solkraft samt bioenergi.

Limhamn

Ett något nyare bostadsområde i Malmö är Limhamn, som hör till stadsområdet Väster. Av invånare betecknas Limhamn som en stad i staden: här finns allt från livsmedelsbutiker och bibliotek till restauranger och gym. Härifrån är det lätt att ta sig till centrum med cykel eller buss avståndet till Hyllie station är inte långt: härifrån tar det 20 minuter att resa över sundet till Köpenhamn.

Magasinering

När du flyttar kan det hända att det blir aktuellt att hitta ett lämpligt alternativ för I magasinering i Malmö. Det du behöver gå igenom på förhand är volymen på de föremål du ska magasinera, dina önskemål gällande tillgänglighet och avstånd samt tidsperioden du tänkt dig. Dessa faktorer är avgörande för huruvida du kan hitta billig magasinering i Malmö.

Hyra flyttbil

Om du är på väg att flytta en möbel eller två på egen hand kan det bli aktuellt för dig att hyra flyttbil i Malmö. Innan du skriver under något är det dock bra att ta reda på vad priset innefattar och bekanta sig med fordonets köregenskaper. Ta en titt på vår bloggartikel för att läsa mer om hur du kan förbereda dig på bästa möjliga sätt innan det är är dags att sätta sig bakom ratten på flyttbilen.

Rutavdrag

Visste du att du kan få skatteavdrag på upp till 50 procent av arbetskostnaden när du flyttar med en professionell flyttfirma? En av förutsättningarna är att du ska vara registrerad på antingen ut- eller inflyttningsadressen och betala skatt i landet för minst 90 procent av din inkomst. Bekanta dig närmare med rutavdraget för flytthjälp och dess kriterier vår bloggartikel.

Flytta piano

Står du inför uppgiften att flytta ditt piano i Malmö? Då kan vi meddela att vi gärna hjälper dig! En pianoflytt på egen hand kan innebära risker för instrumentets del, och därför är det en god idé att överlåta jobbet åt professionella aktörer. Vårt team skyddar ditt instrument ändamålsenligt och transporterar det med största varsamhet. Använd vårt planeringsverktyg eller kontakta oss för att få en offert och ett pris för att flytta pianot.

Flyttkartonger ‍

Ett enkelt sätt att få tag på högklassiga flyttlådor i Malmö är att köpa dem direkt från Movinga. Våra flyttlådor finns i olika varianter och vi hjälper dig gärna med att välja ett lämpligt antal för din flytt. Du kan också hyra flyttkartonger från en uthyrningstjänst eller fråga runt efter begagnade lådor. Kom ändå ihåg att kontrollera kvaliteten noga för att undgå missöden.

Packning

Om du funderar på hur du kan spara tid och göra din flytt så enkel som möjligt för egen del rekommenderar vi att du låter vår flyttpersonal stå för packning och uppackning. Vi har erfarenheter av otaliga flyttar och olika typer av föremål och packar dina ägodelar noggrant och ändamålsenligt. Boka packning som extratjänst och se fram emot en bekväm flytt!

Bra att veta

Om ett rikt kulturliv, ett omfattande restaurangutbud bestående av 450 restauranger och närheten till vidsträckta stränder lockar dig är Malmö den perfekta staden för dig. Här är händer det mycket på kulturfronten och det är lätt att hitta intressanta utställningar, spelningar, läsningar och andra evenemang.

Sveriges tredje största stad är Skånes matcentrum och nummer ett när det kommer till att hitta falafel av toppklass i Sverige. Matintresserade flockas i Malmö för att testa stadens fullspäckade buffé som erbjuder allt från banbrytande Nordiskt kök till det hippaste inom street food. I Malmö hittar du det bästa inom känd skandinavisk design i form av möbler och inredning. För shoppingsugna finns cirka 230 butiker i det stora shoppingcentret Emporia. Traska vidare för en oförglömlig konsert eller fotbollsmatch vid Malmö Arena, beläget precis intill.

Något Malmö fått erkännande för är det jobb man gjort för att fungera miljövänligt. Många hotell, restauranger och caféer är miljöcertifierade med ekologiskt och närodlat på menyn. Har du någon gång besökt Malmö har du knappas missat de tusentals cyklar och gröna bussar som trafikerar på stadens gator och drivs av biogas.

I Malmö finns många intressanta alternativ för den som flyttar till staden för att studera. 2018 blev Malmö högskola, som verkat i 20 år, Malmö universitet. Antalet studenter uppgår till cirka 24 000 och det erbjuds utbildningar inom exempelvis hälsa och sjukvård, journalistik och naturvetenskaper. I Malmö är det också möjligt att studera vid Teaterhögskolan och Konsthögskolan.

Till de branscher som år 2016 sysselsatte flest personer i Malmö hör företagstjänster, vård och omsorg, sociala tjänster och handel. År 2017 var de största arbetsgivarna kommunen, landstinget och polismyndigheten. Nivån på nyföretagandet i regionen är dock vanligtvis hög. 2 500 nya företag startas per år.

Viktiga adresser när du flyttar

Arbetsförmedlingen

Skatteverket

Stadsbiblioteket

Arbetsförmedlingen

Kungsgatan 6 B,
211 49 Malmö
077 160 00 00

Ute efter ett jobb i Umeå? Förbered dig för ditt möte med Arbetsförmedlingen genom att se över och uppdatera ditt cv. Ta också med dig relevanta betyg och intyg. Skriv in dig hos Arbetsförmedlingen senast första dagen du är arbetslös.

Skatteverket

www.skatteverket.se/folkbokforing

Att göra flyttanmälan är obligatoriskt, eftersom du enligt lagen ska ska vara folkbokförd där du bor. Din folkbokföringsadress påverkar hur mycket skatt du ska betala och din rätt till olika förmåner och bidrag. Flyttanmälan görs kostnadsfritt i Skatteverkets elektroniska tjänst.

Stadsbiblioteket

Kung Oscars väg 11,
211 33 Malmö,
040 660 85 00

Få tillgång till böcker för stora och små, ljudböcker, filmer, tidningar, e-böcker och mycket mer. Surfa på nätet, gör utskrifter eller kopiera och skanna dina dokument. På de flesta bibliotek ordnas kostnadsfria utställningar, föreläsningar, författarbesök och andra evenemang.