Behöver du en pålitlig flyttfirma i Lund?

Att flytta är enkelt med Movinga

Tillgänglig
service
Betala för
exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Vad kostar det att boka en flyttfirma i Lund?

Priset för en flyttfirma i Lund bestäms av volymen på ditt bohag, avståndet mellan din gamla och nya adress och behovet av extratjänster, exempelvis montering av möbler.

Hur kan jag boka flyttstädning i Lund?

Förenkla dina flyttförberedelser genom att boka flyttstädning med Movinga. Till paketet hör dessutom en städgaranti på 14 dagar. Flyttstädningens pris styrs av storleken på din bostad.

Vilket är det bästa alternativet gällande flytthjälp i Lund?

Vill du försäkra dig om att få högklassig flytthjälp är en professionell flyttfirma att rekommendera. Kom billigt undan med hjälp av rutavdraget, som ger dig skatteavdrag för 50 procent av arbetskostnaden för din flytt.

ALLT FÖR EN SMIDIG FLYTT

Vi har byggt upp ett nätverk av erfarna, noggrant utvalda flyttfirmor över hela Sverige och ur detta nätverk tar vi fram en pålitlig flyttfirma i Lund för just dina behov. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i vårt planeringsverktyg, varefter vi skickar dig en skräddarsydd flyttoffert. Oavsett om du ska flytta till Lund, om ditt flyttlass går inom stadens gränser eller om du bestämt dig för att flytta från staden hjälper vi dig gärna.

När du bokar en flyttfirma i Lund via oss kan välja mellan att beställa en standardflytt eller utöka denna med tilläggstjänster, såsom nedmontering  av möbler och packning. Du har också möjlighet att köpa kvalitetstestade flyttkartonger eller överlåta flyttstädningen åt oss. Meddela oss om dina önskemål och behov –  vi fram ett skräddarsytt erbjudande till dig.

Smidighet och förstklassig kundtjänst är inte det enda som utmärker oss, utan även en ihärdig strävan att verka miljövänlighet. Vi undviker så långt som möjligt tomma körrutter genom långsiktig planering och noggrann koordinering. På detta sätt kan vi sänka vår bensinkonsumtion, vilket i sin tur minskar koldioxidutsläppen i flyttbranschen.

BOKA EN AVSLAPPNAD FLYTT

Magasinering

När du flyttar kan det hända att det blir aktuellt att hyra förråd i Lund. Det du behöver gå igenom på förhand är volymen på de föremål du ska magasinera, dina önskemål gällande tillgänglighet och avstånd samt tidsperioden du tänkt dig. Dessa faktorer är avgörande för priset på magasinering i Lund. Kolla in vår artikel för tips gällande magasinering.

Hyra flyttbil

Om du är på väg att flytta en möbel eller två på egen hand kan det bli aktuellt för dig att hyra flyttbil i Lund. Innan du gör slag i saken är det klokt att utreda vad priset innefattar och bekanta sig med fordonets köregenskaper. Kolla in vår vår artikel för ytterligare information om hur du kan förbereda dig på bästa möjliga sätt innan det är är dags att åka ut i trafiken.

Rutavdraget

Att anlita en flyttfirma behöver inte lämna spår i plånboken. Med hjälp av rutavdraget har du nämligen möjlighet att sänka dina flyttkostnader avsevärt: få skatteavdrag för 50 procent av arbetskostnaderna för flytten. För att kunna utnyttja möjligheten sku vara 18 år fyllda och vara fast bosatt i landet. Du har också möjlighet att utnyttja avdraget om du står för dina föräldrars flyttkostnader.

Flytta piano

Står du inför uppgiften att flytta ditt piano i Lund? Vi hjälper dig gärna med att transportera ditt instrument och ser till att processen går smidigt. En pianoflytt på egen hand är sällan att rekommendera: instrumentet är temperaturkänsligt och på grund av dess form är risken för repor och skråmor stor. Använd vårt planeringsverktyg eller kontakta oss för en offert.

Flyttkartonger

Att få tag på högklassiga flyttkartonger för en flytt i Lund är inte svårt. Det enda du behöver göra är att meddela oss om ditt behov, så hjälper vi dig att välja rätt antal. Att investera i flyttlådor av hög kvalitet lönar sig alla gånger, eftersom risken för olyckor sjunker. Tänk också på att föremål med stort emotionellt värde kan vara omöjliga att ersätta.

Packning

Omsorgsfull packning är A och O för en lyckad flytt. Ta vara på möjligheten att boka packning och uppackning med Movinga. Att anlita experter för uppdraget lönar sig och du sparar tid. Vår flyttpersonal dyker upp i god tid med ändamålsenliga packningsmaterial och ser till att dina ägodelar packas så att de hålls hela och rena under hela flytten.

Viktiga adresser när du flyttar

Arbetsförmedlingen

Skatteverket

Stadsbiblioteket

Arbetsförmedlingen

Ute efter ett jobb i Lund? Förbered dig för ditt möte med Arbetsförmedlingen genom att se över och uppdatera ditt cv, ta med dina betyg och intyg och fundera på vad du vill jobba med. Skriv  in dig hos Arbetsförmedlingen senast första dagen du är arbetslös.

Stora Södergatan 49,
222 23 Lund
06 77 160 00 00

Skatteverket

Att göra flyttanmälan är obligatoriskt, eftersom du enligt lagen ska ska vara folkbokförd där du bor. Din folkbokföringsadress påverkar hur mycket skatt du ska betala och din rätt till olika förmåner och bidrag. Flyttanmälan görs kostnadsfritt i Skatteverkets elektroniska tjänst.

www.skatteverket.se/folkbokforing

Stadsbiblioteket

Få tillgång till böcker för stora och små, ljudböcker, filmer, tidningar, e-böcker och mycket mer. Surfa på nätet, gör utskrifter eller kopiera och skanna dina dokument. På de flesta bibliotek ordnas kostnadsfria utställningar, föreläsningar, författarbesök och andra evenemang.

Sankt Petri kyrkogata 6,
222 21 Lund,
06 46 359 59 90

Bra att veta

Lund är en av de äldsta städerna i Skandinavien, en stad som tack vare det stora antalet studenter har en ung och livlig karaktär. En tredjedel av invånarna i staden är de facto studenter. Studenternas närvaro märks särskilt tydligt i samband med valborg och vid Lundakarnevalen, som ordnas vart fjärde år. Den stora studentpopulationen sätter också sin prägel på kulturlivet, inte minst i form av studentspex och den litteratur som produceras till spexen. I staden finns ett flertal intressanta museer, varav ett är Kulturen i Lund.

Lund bjuder på väldigt många alternativ för den som överväger en flytt till staden på grund av studier. Lunds universitet, som grundades redan 1666 klättrar ofta högt på rankinglistor över de bästa universiteten i världen. Här studerar uppemot 40 000 studenter och antalet medarbetare ligger över 7 000. Till universitetet hör även Ekonomihögskolan samt konst-, musik- och teaterhögskolorna i Malmö.

Till de branscher som sysselsätter flest personer i Lund hör vård och omsorg, utbildning och handel (2016) Av dessa har utbildningsbranschen ökat särskilt mycket i antalet sysselsatta under de senaste åren. Många invånare i Lund arbetar i närbelägna städer: den största utpendlingen sker inte överraskande till närbelägna Malmö. Till de största arbetsgivarna i Lund hör kommunen, Skåne läns landsting och Lunds Universitet.

Att hitta vackra parker och vidsträckta grönområden i och kring Lund är inte svårt. Den mest centrala parken är Lundagård intill Universitetsplatsen. Stadsparken som ligger sydväst om stadskärnan är en annan populär park. I parken finns exempelvis en utomhusscen, ett café och ett stort antal skulpturer och en fågeldamm. Här äger valborgsfirandet rum, vilket brukar locka tusentals invånare till parken. För den som längtar ut i den vilda naturen är friluftsområdet Skrylle att rekommendera. Här finns vandringsleder, motionsspår, fiskevatten och mountainbikespår.