Behöver du en pålitlig flyttfirma i Linköping?

Att flytta är enkelt med Movinga

Tillgänglig
service
Betala för
exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Tillgänglig service
Betala för exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Vad är priset för en flyttfirma i Linköping?

Kostnaden för en flyttfirma i Linköping bestäms utifrån följande faktorer: hur stort ditt bohag är, hur långt bohaget ska flyttas och ditt behov av tilläggstjänster, såsom packning.

Vilket är det bästa alternativet för flytthjälp i Linköping?

Om du vill försäkra dig om att din flytt löper problemfritt och dina föremål transporteras varsamt är en rutinerad flyttfirma det bästa alternativet för flytthjälp.

Är du ute efter en flyttfirma i Linköping för ditt piano?

En klok idé! Att flytta ett såpass stort och känsligt instrument på egen hand är nämligen att undvika. Vi flyttar ditt piano smidigt och säkert till ditt nya hem.

allt för en smidig flytt

Vi har byggt upp ett nätverk av erfarna, noggrant utvalda flyttfirmor över hela Sverige och ur detta nätverk tar vi fram en pålitlig flyttfirma i Linköping för just dina behov. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i vårt planeringsverktyg, varefter vi skickar dig en skräddarsydd flyttoffert. Oavsett om du ska flytta till Linköping, om ditt flyttlass går inom stadens gränser eller om du bestämt dig för att flytta från staden hjälper vi dig gärna.

När du bokar en flyttfirma i Linköping via oss kan välja mellan att beställa en standardflytt eller utöka denna med tilläggstjänster, såsom nedmontering  av möbler och packning. Du har också möjlighet att köpa kvalitetstestade flyttkartonger eller överlåta flyttstädningen åt oss. Meddela oss om dina önskemål och behov –  vi fram ett skräddarsytt erbjudande till dig.

Smidighet och förstklassig kundtjänst är inte det enda som utmärker oss, utan även en ihärdig strävan att verka miljövänlighet. Vi undviker så långt som möjligt tomma körrutter genom långsiktig planering och noggrann koordinering. På detta sätt kan vi sänka vår bensinkonsumtion, vilket i sin tur minskar koldioxidutsläppen i flyttbranschen.

De mest efterfrågade flyttarna

till

Linköping

till

Linköping

till

Linköping

STADEn i ett nötskal

Invånarantal

Med 106 502 invånare är Linköping, belägen på Östgötaslätten söder om Stångångs utlopp, den åttonde största tätorten i Sverige. Linköping ligger i Östergötland och är centralort i Linköpings kommun. Staden benämns ofta “Flygstaden”, vilket har att göra med tillverkningen av stridsplan i staden. Som en följd av tillverkningen växte staden snabbt under andra världskriget och kalla kriget.

Studiestad

Linköping är framför allt känt för sitt universitet, som grundades 1975. Universitetet har cirka 27 000 studenter, vilket gör det till ett av de största i landet, och antalet fakulteter är fyra. Universitetet har även campus på andra håll i landet: ett i näraliggande Norrköping och ett i Stockholm. Universitetet hör till den samling svenska universitet som har flest professionsutbildningar.

Utmärkelser

Linköping har tilldelats en rad olika utmärkelser: år 2018 fick man ta emot priset “Årets stadskärna” för det arbete som gjorts för att förnya stadens centrala delar. Utöver det här kom staden på andra plats i listningen “BästAttBo” i kategorin stadskommuner. År 2016 utsågs Linköping till årets studentstad.

Centrum

I Linköpings innerstad består bebyggelsen främst av flerfamiljshus och en stor del av dessa är byggda innan 1960-talet. I innerstaden finns stadens kommersiella och kulturella centrum, liksom ett antal viktiga byggnader. Centrala byggnader i Linköping är exempelvis domkyrkan, Centralpalatset, Affärspalatset, Linköpings stadshus och Linköpings slott.

Vallastaden

Till Linköpings nyare stadsdelar hör Vallastaden, belägen väster om Linköpings innerstad. I Vallastaden finns över tusen bostäder (vissa av dem klimatsmarta) fördelade på åtta kvarter. Här finns en blandning av ägarlägenheter, rad- och parhus, bostads- och hyresrätter samt ett fåtal villor. Den bebyggda ytan är 7,4 hektar stor, medan hela stadsdelen är 20 hektar.

Övre Vasastaden

En annan ny och eftertraktad stadsdel är Övre Vasastaden, som med sina sju kvarter utgör en förlängning av Vasastaden, som gränsar till stadsdelarna Tornby, Innerstaden och Gottfridsberg. Området kännetecknas av goda trafikförbindelser och en varierande arkitektur. Övre Vasastaden har en grön profil och härifrån är det nära till Stångån och dess promenadstråk.

Hyra flyttbil

Att hyra flyttbil i Linköping kan bli aktuellt om du endast ska flytta ett litet antal föremål som du lätt kan bära själv. Lägg ändå märke till att det här alternativet är förenat med vissa utmaningar, i synnerhet om du inte har erfarenhet av att köra ett större fordon. Närmare information samt praktiska tips kring att hyra flyttbil hittar du i vår bloggartikel om ämnet.

Hyra förråd

Att hyra förråd i Linköping är kanske något du överväger i I samband med din flytt. Volymen på ditt bohag påverkar i hög grad kostnaderna för din flytt, alltså är det en god idé att rensa bland ägodelarna för att se om det finns sådant som är överflödigt. Bekanta dig med vår utförliga artikel om magasinering för råd och tips innan du fattar ditt beslut om magasinering i Linköping.

Rutavdraget

När du överlåter dina flyttbestyr åt en professionell flyttfirma kan du få skatteavdrag för 50 procent av arbetskostnaden med hjälp av rutavdraget. För att vara berättigad till avdrag ska du exempelvis ha fyllt 18 år och vara skriven på antingen in- eller utflyttningsadressen. Om du är i ett samboförhållande har ni möjlighet att fördela avdraget mellan er.

Flyttstädning

Är du i behov av flyttstädning i Linköping? När du bokar din flytt med Movinga har du möjlighet att beställa flyttstädning som extratjänst. Överlåt uppgiften åt ett av våra professionella städteam och du kan vänta dig ett skinande rent resultat. Till priset hör städmaterial, fönsterputs och en städgaranti på 14 dagar. Vi rekommenderar att du gör din bokning 4-6 veckor i förväg.

Flyttkartonger

När det kommer till att få tag på flyttkartonger i Linköping har du följande alternativ: du kan köpa kvalitetstestade flyttlådor från Movinga, hyra från en uthyrare eller använda dig av begagnade. Var i så fall noga med att kontrollera kvaliteten. Vi på Movinga erbjuder flyttkartonger av olika modeller: standardkartonger, bokkartonger och klädkartonger. Vi hjälper dig att välja rätt modell och antal.

Nedmontering av möbler

I samband med din flytt kommer du att behöva montera isär stora möbler för att göra transporten så smidig som möjlig. När du befinner dig på din nya adress står du inför att montera ihop möblerna igen. När du bokar din flytt med oss har du möjlighet att beställa monteringsservice som tilläggstjänst. Våra flyttexperter sköter de här uppgifterna effektivt och ser till att dina möbler hanteras varsamt under flytten.

Bra att veta

Linköping förknippas starkt med flyg och flygande, vilket hänger samman med stadens historia. Fortfarande sker det flygtillverkning i Linköping och en stor del av näringslivet arbetar med verksamheter kopplade till flyg. En central roll för staden spelar även Linköpings universitet, som klarat sig väl i internationella rankings.

Linköping har även gjort sig känt för sina satsningar på att verka miljövänligt. Kommunens ambition är att fram till år 2025 vara koldioxidneutralt - ett beslut som togs av kommunfullmäktige år 2011. Linköpings kommun var den första i landet med sitt klimatmål och man betonar att ansvaret ligger hos alla som lever, studerar och arbetar i Linköping.

Bland landets städer ligger Linköping i täten när det kommer till användning av solenergi. Genom gratis bygglov för solceller och solkarta ska allt fler övertygas att välja alternativet i fråga. I Linköping är invånarna, kommunen och företagen i genomsnitt något bättre på att köra fossilfritt och man har satsat stort på laddstationer för elbilar.

I och runt om Linköping är det lätt att vistas i det gröna. En särskilt populär park är Trädgårdsföreningen, där du kan ägna dig åt många olika sorters fritidsaktiviteter. Linköping bjuder också på goda möjligheter att ägna sig åt fiske, kanot- och kajakfärder, cykelturer och vandring. På Östgötaleden kan du välja mellan korta och långa vandringssträckor och du har möjlighet att uppleva slättmarker, kanaler och eklandskap med kuperad skogsmark.

Viktiga adresser när du flyttar

Arbetsförmedlingen

Skatteverket

Stadsbiblioteket

Arbetsförmedlingen

Storgatan 6,
582 23 Linköping
06 77 160 00 00

Ute efter ett jobb i Linköping? Förbered dig för ditt möte med Arbetsförmedlingen genom att se över och uppdatera ditt cv. Ta också med dig relevanta betyg och intyg.Skriv in dig hos Arbetsförmedlingen senast första dagen du är arbetslös.

Skatteverket

www.skatteverket.se/folkbokforing

Att göra flyttanmälan är obligatoriskt, eftersom du enligt lagen ska ska vara folkbokförd där du bor. Din folkbokföringsadress påverkar hur mycket skatt du ska betala och din rätt till olika förmåner och bidrag. Flyttanmälan görs kostnadsfritt i Skatteverkets elektroniska tjänst.

Stadsbiblioteket

Storgatan 43,
582 23 Linköping
013-20 85 00

Få tillgång till böcker för stora och små, ljudböcker, filmer, tidningar, e-böcker och mycket mer. Surfa på nätet, gör utskrifter eller kopiera och scanna dina dokument. På de flesta bibliotek ordnas kostnadsfria utställningar, föreläsningar, författarbesök och andra evenemang.