Behöver du en pålitlig flyttfirma i Karlstad?

Att flytta är enkelt med Movinga

Tillgänglig
service
Betala för
exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Vad är priset för en flyttfirma i Karlstad?

Kostnaden för din flytt avgörs av volymen på ditt bohag, avståndet mellan in- och utflyttningsadress och behov av tilläggstjänster, såsom packning och montering av möbler.

Ska du flytta ditt piano i Karlstad?

Pianot är ett instrument som ställer vissa specifika krav vad gäller transport och packningsmaterial. Överlåt din pianoflytt åt oss och dra en lättnadens suck. Ditt piano är i trygga händer.

Vilka är alternativen för flytthjälp i Karlstad?

Det finns ett flertal alternativ, men det säkraste för dina ägodelar är att låta dem transporteras av en professionell flyttfirma. Med rutavdraget kan du dessutom sänka dina kostnader.

ALLT FÖR EN SMIDIG FLYTT

Vi har byggt upp ett nätverk av erfarna, noggrant utvalda flyttfirmor över hela Sverige och ur detta nätverk tar vi fram en pålitlig flyttfirma i Karlstad för just dina behov. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i vårt planeringsverktyg, varefter vi skickar dig en skräddarsydd flyttoffert. Oavsett om du ska flytta till Karlstad, om ditt flyttlass går inom stadens gränser eller om du bestämt dig för att flytta från staden hjälper vi dig gärna.

När du bokar en flyttfirma i Karlstad via oss kan välja mellan att beställa en standardflytt eller utöka denna med tilläggstjänster, såsom nedmontering  av möbler och packning. Du har också möjlighet att köpa kvalitetstestade flyttkartonger eller överlåta flyttstädningen åt oss. Meddela oss om dina önskemål och behov –  vi fram ett skräddarsytt erbjudande till dig.

Smidighet och förstklassig kundtjänst är inte det enda som utmärker oss, utan även en ihärdig strävan att verka miljövänlighet. Vi undviker så långt som möjligt tomma körrutter genom långsiktig planering och noggrann koordinering. På detta sätt kan vi sänka vår bensinkonsumtion, vilket i sin tur minskar koldioxidutsläppen i flyttbranschen.

BOKA EN AVSLAPPNAD FLYTT

Hyra flyttbil

Om du överväger att hyra flyttbil i Karlstad för transport av föremål i samband med din flytt rekommenderar vi att du först tar en titt på vår bloggartikel. Här går vi igenom allt du ska tänka på innan du väljer uthyrare och sätter dig bakom ratten på ditt fordon. Att hyra flyttbil kan vara ett bra alternativ om du har den tid och körerfarenhet som behövs, det samma gäller för hjälpande händer för bärande och packande.

Magasinering

Om du äger ett stort antal föremål som du inte vet om du ska sälja, skänka bort eller behålla kan magasinering vara ett lämpligt alternativ. Det är också vettigt ur ekonomisk synvinkel, eftersom volymen på ditt bohag påverkar dina flyttkostnader. I vår utförliga bloggartikel kan du bekanta dig med tips och råd inför magasinering. På det här sättet kan du fatta ett välavvägt beslut om magasinering i Karlstad.

Flytta kontor

Står ditt företag inför en flytt till nya utrymmen? Vi hjälper gärna till med de praktiska bestyren! Mata in detaljerna om din kontorsflytt i vårt planeringsverktyg och se fram emot ett flytterbjudande anpassat efter dina behov. Gå inte miste om möjligheten att boka tilläggstjänster, såsom packning och flyttstädning till ett fördelaktigt pris.

Flyttstädning

Om tanken på att sköta flyttstädningen själv känns påfrestande står vi gärna till din tjänst! Låt ett av våra rutinerade team ta hand om din flyttstädning i Karlstad och njut av att ha tid för annat. Till vårt flyttstädningspaket hör dessutom en städgaranti på 14 dagar. Vi rekommenderar att du bokar städningen 4-6 veckor innan för största möjliga flexibilitet.

Flyttkartonger

Ingen flytt utan stabila kartonger i vilka dina ägodelar kan transporteras på ett säkert sätt. Hos oss kan du beställa kvalitetstestade flyttkartonger och välja mellan olika modeller. Vi erbjuder standardkartonger, klädkartonger och bokkartonger. Låt oss veta om dina behov och vi hjälper dig att välja rätt modell och antal. Våra flyttlådor levereras till dig i god tid innan ditt flyttdatum.

Nedmontering av möbler

Transport, flyttstädning, kartonger … vad mer kan man önska sig i samband med en flytt? Jo hjälp med packning och uppackning samt nedmontering och montering så klart! De här uppgifterna kan vara tidskrävande att utföra på egen hand. Varför inte anlita proffshjälp, som ser till att dina föremål packas med ändamålsenliga material och tas isär med varsamhet?

Viktiga adresser när du flyttar

Arbetsförmedlingen

Skatteverket

Stadsbiblioteket

Arbetsförmedlingen

Östra Torggatan 5,
652 24 Karlstad
077 160 00 00

Ute efter ett jobb i Karlstad? Förbered dig för ditt möte med Arbetsförmedlingen genom att se över och uppdatera ditt cv. Ta också med dig relevanta betyg och intyg. Skriv  in dig hos Arbetsförmedlingen senast första dagen du är arbetslös.

Skatteverket

www.skatteverket.se/folkbokforing

Att göra flyttanmälan är obligatoriskt, eftersom du enligt lagen ska ska vara folkbokförd där du bor. Din folkbokföringsadress påverkar hur mycket skatt du ska betala och din rätt till olika förmåner och bidrag. Flyttanmälan görs kostnadsfritt i Skatteverkets elektroniska tjänst.

Stadsbiblioteket

Västra Torggatan 26,
652 24 Karlstad
06 54 540 24 00

Få tillgång till böcker för stora och små, ljudböcker, filmer, tidningar, e-böcker och mycket mer. Surfa på nätet, gör utskrifter eller kopiera och skanna dina dokument. På de flesta bibliotek ordnas kostnadsfria utställningar, föreläsningar, författarbesök och andra evenemang.

Bra att veta

Karlstad är en stad där det är lätt att trivas. Staden har ett strategiskt läge och goda förbindelser: härifrån är det lika lätt att ta sig till Stockholm som till Göteborg och Oslo. Nordväst om staden ligger Karlstad flygplats med charter- och reguljärflyg. Området runt Karlstad är viktig knutpunkt för Värmlands vägnät.

Redan i mitten av 1800-talet inrättades en lärarutbildning i Karlstad och under tidigt 1900-tal växte en sjuksköterskeutbildning fram. 1977 inrättades Högskolan i Karlstad och drygt tjugo år senare bildades det som i dag är Karlstads universitet. Universitetet har cirka 80 program inom uppskattningsvis 60 områden och antalet studenter på grundnivå uppgår till 16 000. Här utbildas såväl musiker och dansare till psykologer och jurister.

Stål, verkstads- och pappersindustrin har traditionellt haft en stark ställning i Karlstad. Här finns klustret The Paper Province, som etablerat sig som ett av Europas mest framgångsrika kluster. Här samarbetar företag inom områden såsom förpackningsdesign, tillverkning av mjukpapper och energieffektivisering. Ett annat exempel på framgångsrikt samarbete är Compare - som är landets största nätverk inom IT och kommunikation.

Karlstad har ett intressant kulturliv med institutioner såsom Wermland Opera, som bjuder på opera och musikaler. På sommaren ordnas musikfestivalen Putte i Parken och året om kan du ta del av ett stort utbud av konserter, utställningar, teaterföreställningar, filmvisningar och andra evenemang.