Behöver du en pålitlig flyttfirma i Jönköping?

Att flytta är enkelt med Movinga

Tillgänglig
service
Betala för
exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Tillgänglig service
Betala för exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Vad är priset för en flytt med en flyttfirma i Jönköping?

Faktorer som avgör priset på din flytt är volymen på ditt bohag, avståndet mellan in- och utflyttningsadress samt behovet av extratjänster, såsom packning och nedmontering av möbler.

Ska du flytta ditt piano i Jönköping?

En pianoflytt kräver expertkunskap och noggrann planering. Vi flyttar ditt piano med största varsamhet och ändamålsenliga hjälpmedel till din nya adress.

Vilket är det bästa alternativet för flytthjälp i Jönköping?

Om du vill vara säker på att flytten sker smidigt och dina ägodelar transporteras säkert är en professionell flyttfirma att rekommendera som flytthjälp. Vi tar fram ett erbjudande anpassat efter dina behov.

allt för en smidig flytt

Vi har byggt upp ett nätverk av erfarna, noggrant utvalda flyttfirmor över hela Sverige och ur detta nätverk tar vi fram en pålitlig flyttfirma i Jönköping för just dina behov. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i vårt planeringsverktyg, varefter vi skickar dig en skräddarsydd flyttoffert. Oavsett om du ska flytta till Jönköping, om ditt flyttlass går inom stadens gränser eller om du bestämt dig för att flytta från staden hjälper vi dig gärna.

När du bokar en flyttfirma i Jönköping via oss kan välja mellan att beställa en standardflytt eller utöka denna med tilläggstjänster, såsom nedmontering  av möbler och packning. Du har också möjlighet att köpa kvalitetstestade flyttkartonger eller överlåta flyttstädningen åt oss. Meddela oss om dina önskemål och behov –  vi fram ett skräddarsytt erbjudande till dig.

Smidighet och förstklassig kundtjänst är inte det enda som utmärker oss, utan även en ihärdig strävan att verka miljövänlighet. Vi undviker så långt som möjligt tomma körrutter genom långsiktig planering och noggrann koordinering. På detta sätt kan vi sänka vår bensinkonsumtion, vilket i sin tur minskar koldioxidutsläppen i flyttbranschen.

De mest efterfrågade flyttarna

till

Jönköping

till

Jönköping

till

Jönköping

STADEn i ett nötskal

Invånarantal

Vid Vätterns södra kant ligger Jönköping, centralort i Jönköpings kommun och residensstad för Jönköpings län. I kommunen bor 138 971 invånare (2018) och i tätorten 96 104. Därigenom är Jönköping landets nionde största tätort. Befolkningstillväxten är hög, med cirka 1 000 invånare per år. Medelåldern i kommunen är 40,3 år, vilket är något lägre än medelåldern i landet.

Handel

Jönköping har sedan länge varit en viktig  handelsstad och här ordnas många stora mässor. Inom restaurang- och hotellbranschen är det likaså mycket på gång: Jönköping är landets femte restaurangtätaste, respektive fjärde hotelltätaste kommun. Kommunen bildades 1971 och består av både stora och små tätorter, utbredd skogsmark, jordbrukslandskap samt många sjöar och vattendrag.

Kuriosa

Tändsticksstaden är ett namn förenat med Jönköping, vilket hänger samman med den omfattande tändsticksindustri som funnits  i staden. I mitten av 1800-talet inledde bröderna Carl och Johan Lundström tillverkningen av fosfortändstickor, som kom att belönas med pris tack vare den säker tillverkning.  Under tändsticksindustrins glansdagar fanns hela fem tändsticksfabriker i staden.

Söder

Söder, beläget sydväst om centrala Jönköping, är ett särskilt eftertraktat bostadsområde. Här utgörs bebyggelsen till största del av bostads- och hyresrätter, men du hittar också ett fåtal villor. Ursprungligen byggdes området för den växande arbetarbefolkningen, men under årens gång har en stark gentrifiering skett - populariteten har resulterat bostadspriser som är bland de högsta i Jönköping.

Torpa

Söder kallas ofta missvisande för “Torpa”, som är ett villaområde beläget söder om Söder. Kännetecknande för Torpa är - utöver villorna - kvartersbutiker, caféer och bagerier, som ger stadsdelen en hemtrevlig atmosfär. Något som också bidrar till Torpas popularitet är Friaredalen, ett grönområde med lekparker och fotbollsplaner. Härifrån är det inte heller långt till stadsparken.

Dalvik

Dalvik, beläget väster om centrum med utsikt över staden. Hyres- och bostadsrätter dominerar bebyggelsen, och här finns också en del studentlägenheter. Hus med tre våningar förekommer mest, men även med sju. I Dalvik har du goda möjligheter att ta dig ut i naturen: ängar, skog och åkermark ligger alldeles nära och Jönköpings stadspark ligger på promenadavstånd.

Hyra flyttbil

Om du överväger att hyra flyttbil i Jönköping är vår bloggartikel om ämnet lämplig läsning innan. Vi går igenom vad du ska tänka på innan uthyrning och innan du sätter dig bakom ratten. En uthyrd flyttbil kan vara ett lämpligt alternativ om du har väldigt få ägodelar, men samtidigt är det värt att notera att det kan vara riskabelt att bära och transportera stora möbler på egen hand.

Magasinering

Inför varje flytt lönar det sig att noggrant gå igenom hemmets alla föremål och överväga vilka som ska få följa med. Volymen på ditt bohag är en faktor med stor inverkan på flyttpriset, alltså gäller det att rensa i knutarna. Om du bestämmer dig för att hyra förråd i Jönköping rekommenderar vi att du tar en titt på vår utförliga artikel om magasinering för praktiska råd och tips.

Rutavdrag

När du låter en professionell flyttfirma sköta din flytt har du med hjälp av rutavdraget möjlighet att få skatteavdrag för 50 procent av arbetskostnaderna. För att kunna utnyttja avdraget krävs det att du fyllt 18 år och bor i Sverige (eller betala skatt i landet för minst 90 procent av din inkomst). Om du har ett samboförhållande har du och din sambo möjlighet att omfördela avdraget mellan er.

Flyttstädning

Om du är ute efter flyttstädning i Jönköping till ett rimligt pris har du hittat rätt. När du flyttar med Movinga har du möjlighet att boka flyttstädning som avgiftsbelagd extratjänst. Vi skickar ett av våra effektiva team till din bostad och utlovar ett skinande rent resultat. Vi rekommenderar att du gör din bokning 4-6 veckor innan flytten för största möjliga flexibilitet. Till priset hör en städgaranti på 14 dagar.

Flyttkartonger

Flyttkartonger hör till nödvändigheterna vid varje flytt. Om du är på jakt efter flyttkartonger i Jönköping har du följande alternativ att välja mellan: beställ kvalitetstestade flyttlådor från Movinga, hyr från en uthyrare eller hör dig för efter begagnade. Våra lådor finns i olika varianter och vi hjälper dig gärna med att välja ett lämpligt antal.

Packning

Om tanken på att själv packa hemmets alla ägodelar inte känns lockande har vi lösningen. Boka packning- och uppackning som tilläggstjänster och njut av vetskapen om att dina ägodelar är i trygga händer. Vår rutinerade flyttpersonal hanterar dina ägodelar med stor varsamhet och använder sig enbart av högkvalitativa packningsmaterial.

Bra att veta

Jönköpings historia sträcker sig tillbaka till 1200-talet - och antagandet är att staden grundades under Magnus Ladulås. Tack vare sitt läge kom staden under senare århundraden att spela en roll inom handel och det militära: exempelvis drogs staden in maktkampen om den nordiska unionen. På 1800-talet expanderade staden kraftigt och gjorde sig ett namn tack vare tillverkningen av tändstickor och det liberala Jönköpingsbladet.

I dag utgörs näringslivet av traditionell verkstadsindustri, logistik- och handelsföretag, serviceföretag och organisationer som utvecklar spjutspetsteknologi. I dag verkar cirka 13 700 företag i Jönköping, varav omkring hälften är aktiebolag. Två gånger om året ordnas världens största digitala festival Dreamhack i staden.

I Jönköping kan du studera vid Jönköping University - en stiftelsehögskola med rätt att utfärda examina på grund- och avancerad nivå samt forskarnivå. Högskolan har ett studentantal på cirka 11 000, varav 2 000 är internationella studenter. Här erbjuds cirka 80 program/inriktningar och fokus inom forskningen ligger framför allt på entreprenörskap och förnyelse. Ett annat studiealternativ är Södra Vätterbygdens folkhögskola som erbjuder ett flertal inriktningar.

Runt om Jönköping finns vackra skogslandskap, berg och sjöar att upptäcka. Det är möjligt att utöva utomhusaktiviteter av många olika slag: från klättring och golf till mountainbike och kanotutfärder. Dumme Mosse, Girabäckens naturreservat och Dunkelhallaleden är måsten för alla vandringsvänner som vill ta del av förtrollande vackra landskap.

Viktiga adresser när du flyttar

Arbetsförmedlingen

Skatteverket

Stadsbiblioteket

Arbetsförmedlingen

Barnarpsgatan 40,
553 16 Jönköping
06 77 160 00 00

Ute efter ett jobb i Jönköping? Förbered dig för ditt möte med Arbetsförmedlingen genom att se över och uppdatera ditt cv. Ta också med dig relevanta betyg och intyg. Skriv in dig hos Arbetsförmedlingen senast första dagen du är arbetslös.

Skatteverket

www.skatteverket.se/folkbokforing

Att göra flyttanmälan är obligatoriskt, eftersom du enligt lagen ska ska vara folkbokförd där du bor. Din folkbokföringsadress påverkar hur mycket skatt du ska betala och din rätt till olika förmåner och bidrag. Flyttanmälan görs kostnadsfritt i Skatteverkets elektroniska tjänst.

Stadsbiblioteket

Dag Hammarskjölds plats 1,
551 11 Jönköping
036 10 55 80

Få tillgång till böcker för stora och små, ljudböcker, filmer, tidningar, e-böcker och mycket mer. Surfa på nätet, gör utskrifter eller kopiera och skanna dina dokument. På de flesta bibliotek ordnas kostnadsfria utställningar, föreläsningar, författarbesök och andra evenemang.