Behöver du en pålitlig flyttfirma i Halmstad?

Att flytta är enkelt med Movinga

Tillgänglig
service
Betala för
exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Vad är priset för en flytt med en flyttfirma i Halmstad?

Kostnaden för flytten avgörs av volymen på ditt bohag, kilometerantalet mellan gammal och ny adress och möjliga extratjänster, såsom nedmontering av möbler.

Har du tänkt flytta ditt piano i Halmstad?

En pianoflytt på egen hand är sällan att föredra på grund av instrumentets känslighet. Låt vår flyttpersonal transportera ditt piano till ditt nya hem.

Är du i behov av flytthjälp i Halmstad?

Du har flera alternativ att välja mellan, men om du vill försäkra dig om flytten utförs snabbt och säkert är en professionell flyttfirma som flytthjälp vanligen det bästa alternativet.

ALLT FÖR EN SMIDIG FLYTT

Vi har byggt upp ett nätverk av erfarna, noggrant utvalda flyttfirmor över hela Sverige och ur detta nätverk tar vi fram en pålitlig flyttfirma i Halmstad för just dina behov. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i vårt planeringsverktyg, varefter vi skickar dig en skräddarsydd flyttoffert. Oavsett om du ska flytta till Halmstad, om ditt flyttlass går inom stadens gränser eller om du bestämt dig för att flytta från staden hjälper vi dig gärna.

När du bokar en flyttfirma i Halmstad via oss kan välja mellan att beställa en standardflytt eller utöka denna med tilläggstjänster, såsom nedmontering  av möbler och packning. Du har också möjlighet att köpa kvalitetstestade flyttkartonger eller överlåta flyttstädningen åt oss. Meddela oss om dina önskemål och behov –  vi fram ett skräddarsytt erbjudande till dig.

Smidighet och förstklassig kundtjänst är inte det enda som utmärker oss, utan även en ihärdig strävan att verka miljövänlighet. Vi undviker så långt som möjligt tomma körrutter genom långsiktig planering och noggrann koordinering. På detta sätt kan vi sänka vår bensinkonsumtion, vilket i sin tur minskar koldioxidutsläppen i flyttbranschen.

BOKA EN AVSLAPPNAD FLYTT

Magasinering

En flytt är ett perfekt tillfälle att rensa bland hemmets ägodelar. Om saknar förvaringsutrymme i ditt nya hem kan det vara klokt att ta reda på alternativ för magasinering i Halmstad. Genom att minska på antalet föremål som ska flyttas kan du också sänka dina flyttkostnader, eftersom volymen på ditt bohag är en avgörande faktor för priset på din flytt.

Hyra flyttbil

Att hyra flyttbil i Halmstad kan vara ett lämpligt alternativ om ditt bohag är väldigt litet och du känner dig bekväm bakom ratten på flyttbilen. Samtidigt är det värt att notera att du förmodligen kommer att behöva flytthjälp och att tunga lyft inte är att rekommendera om du saknar erfarenhet. En flytt av tunga föremål kan rentav bli en farlig historia utan rätt teknik och ändamålsenliga hjälpmedel.

Rutavdrag

En flytt utförd av en professionell flyttfirma behöver inte svida i plånboken. Tack vare rutavdraget har du möjlighet att få skatteavdrag för 50 procent av arbetskostnaden. Förutsättningar för avdraget är 18 års ålder och fast boende i Sverige (alternativt ska du betala skatt i landet för minst 90 procent av din inkomst). Om du har ett samboförhållande har du och din sambo möjlighet att omfördela avdraget mellan er.

Flyttstädning

Om du går och funderar på var och hur du kan boka flyttstädning i Halmstad till ett förmånligt pris har du hittat helt rätt. Meddela oss om ditt behov av flyttstädning när du gör din bokning och vi skickar ett av våra rutinerade städteam till din bostad. Till Movingas städpaket hör en städgaranti på 14 dagar, alltså kan du vara säker på att din bostad överlämnas i toppskick.

Flyttkartonger

Ingen flytt utan stabila och staplingsbara flyttkartonger. Hur du får tag på dem? Beställ ett lämpligt antal kartonger samtidigt som du bokar din flytt! Våra kartonger är kvalitetstestade och finns i olika varianter: standardkartonger samt bok- och klädkartonger. Vi hjälper dig gärna med att välja rätt antal och skickar dem till dig i god tid innan flytten.

Packning

När flyttkartongerna är fixade återstår packningen. Om du inte känner för att åta dig den här uppgiften på egen hand tar vår flyttpersonal gärna på sig uppdraget. Noggrann packning är en förutsättning för att flytten ska gå säkert och smidigt och därför lönar det sig att lägga extra tid och omtanke på det här momentet. Vi packar och flyttar dina ägodelar med stor varsamhet till ditt nya hem.

Viktiga adresser när du flyttar

Arbetsförmedlingen

Skatteverket

Stadsbiblioteket

Arbetsförmedlingen

Flygaregatan 4,
302 38 Halmstad
06 77 160 00 00

Ute efter ett jobb i Halmstad? Förbered dig för ditt möte med Arbetsförmedlingen genom att se över och uppdatera ditt cv. Ta också med dig relevanta betyg och intyg. Skriv in dig hos Arbetsförmedlingen senast första dagen du är arbetslös.

Skatteverket

www.skatteverket.se/folkbokforing

Att göra flyttanmälan är obligatoriskt, eftersom du enligt lagen ska ska vara folkbokförd där du bor. Din folkbokföringsadress påverkar hur mycket skatt du ska betala och din rätt till olika förmåner och bidrag. Flyttanmälan görs kostnadsfritt i Skatteverkets elektroniska tjänst.

Stadsbiblioteket

Axel Olsons gata 1,
302 27 Halmstad
06 35 13 71 81

Få tillgång till böcker för stora och små, ljudböcker, filmer, tidningar, e-böcker och mycket mer. Surfa på nätet, gör utskrifter eller kopiera och skanna dina dokument. På de flesta bibliotek ordnas kostnadsfria utställningar, föreläsningar, författarbesök och andra evenemang.

Bra att veta

Namnet Halmstad nämndes första gången som Halmstæd i Valdemar Sejrs jordebok, en urkund som innehåller en matrikel om vilka som ägde rum i dåtidens danska välde. Halmstad låg tidigare där Övraby kyrkoruin är belägen, och flyttades under 1320-talet till sin nuvarande plats. Till den nya platsen kunde mer djupgående båtar ta sig. Halmstad har under århundradens gång varit skådeplats för flera viktiga historiska skeenden: bland annat pågick här viktiga förhandlingar under Kalmarunionens dagar.

Halmstad har ett varierande näringsliv och staden kännetecknas av frodande turism. Beträffande studiemöjligheter bjuder Högskolan i Halmstad på cirka 30 utbildningsprogram på grundnivå samt runt 20 på avancerad nivå. Högskolan har verkat sedan 1983 och tre särskilt starka profilområden är innovationsvetenskap, informationsteknologi samt hälsa och livsstil. I Halmstad verkar även en Militärhögskola känd för kompetens inom pedagogik och ledarskap.

Staden korsas av Västkustbanan (som går mellan Lund och Göteborg) och dess och östra delar av motorvägen E6/E20. Därtill har riksväg 25 sin start- eller slutpunkt i staden. Halmstad har en hamn som främst är avsedd för godstrafik samt en flygplats. Härifrån går det flyg till exempelvis Stockholm och diverse charterdestinationer.

Halmstad bjuder på mångsidiga sportmöjligheter: från fiske, kajak, surfing och SUP till vandring, cykling och golf. De facto titulerar sig Halmstad Sveriges golfhuvudstad tack vare ett flertal 18-hålsbanor och en av världens bästa träningsanläggningar. I Halmstad hittar du också äventyrsbadet Halmstad arena bad och Furulandsbadet.

Flera kända svenska musiker och band har sina rötter i Halmstad: här har exempelvis Gyllene Tider och Roxette fötts. Till kända artister från Halmstad hör Linnea Henriksson, Svante Karlsson, Lars Demian och Arch Enemy.