Behöver du en pålitlig flyttfirma i Göteborg?‍

Att flytta är enkelt med Movinga

Tillgänglig
service
Betala för
exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Vad kostar en flyttfirma i Göteborg?

Priset för en flytt i Göteborg med en professionell flyttfirma bestäms utgående från exempelvis volymen på ditt bohag, avståndet till din nya adress och behovet av extratjänster, såsom packning och flyttkartonger.

Hur bokar jag flyttstädning i Göteborg?

I samband med att du bokar din flytt med Movinga kan du också boka flyttstädning i Göteborg. Ett av våra erfarna team tar hand om städningen, medan du får tid att fokusera på roligare uppgifter. Meddela oss om ditt behov och vi tar fram ett erbjudande till dig.

Hur får jag tag på flytthjälp i Göteborg?

Att anlita en professionell flyttfirma är vanligen det bästa alternativet för flytthjälp, i synnerhet om det handlar om en stor flytt. Risken för att din egendom skadas minimeras och du frigör tid för andra, roligare uppgifter.

ALLT FÖR EN SMIDIG FLYTT

Vi har byggt upp ett nätverk av erfarna, noggrant utvalda flyttfirmor över hela Sverige och ur detta nätverk tar vi fram en pålitlig flyttfirma i Stockholm för just dina behov. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i vårt planeringsverktyg, varefter vi skickar dig en skräddarsydd flyttoffert. Oavsett om du ska flytta till Göteborg, om ditt flyttlass går inom stadens gränser eller om du bestämt dig för att flytta från staden hjälper vi dig gärna.

När du bokar en flyttfirma i Göteborg via oss kan välja mellan att beställa en standardflytt eller utöka denna med tilläggstjänster, såsom nedmontering  av möbler och packning. Du har också möjlighet att köpa kvalitetstestade flyttkartonger eller överlåta flyttstädningen åt oss. Meddela oss om dina önskemål och behov –  vi fram ett skräddarsytt erbjudande till dig.

Smidighet och förstklassig kundtjänst är inte det enda som utmärker oss, utan även en ihärdig strävan att verka miljövänlighet. Vi undviker så långt som möjligt tomma körrutter genom långsiktig planering och noggrann koordinering. På detta sätt kan vi sänka vår bensinkonsumtion, vilket i sin tur minskar koldioxidutsläppen i flyttbranschen.

BOKA EN AVSLAPPNAD FLYTT

Magasinering

När du flyttar kan det hända att det blir aktuellt för dig att hyra förråd i Göteborg. Innan du fattar ditt beslut gällande magasinering ska du noggrant gå igenom volymen på de föremål du ska magasinera, dina önskemål gällande tillgänglighet och avstånd samt tidsperioden du tänkt dig. Dessa faktorer styr kostnaderna. Kolla in vår artikel för fler praktiska råd gällande magasinering.

Hyra flyttbil

Att hyra flyttbil i Göteborg är ett alternativ som kan aktualiseras om det gäller att flytta endast några enstaka föremål. Det gäller dock att hålla koll på körkorts- och ålderskrav och beakta att fordonet kan vara betydligt svårare att köra än en vanlig personbil. Reservera tillräckligt med tid för att utreda olika möjligheter som sedan kan ställas mot varandra. Kontrollera också noga vad som ingår i helhetspriset.

Rutavdrag

Att flytta med en flyttfirma behöver inte bli en dyr affär. Med hjälp av rutavdraget för flytthjälp har du möjlighet att få skatteavdrag på upp till 50 procent av arbetskostnaden för flytten. Rutavdraget kan uppgå till 50 000 kronor per år för personer som är äldre än 65, medan motsvarande summa är 25 000 kronor för personer under 65. Bekanta dig närmare med rutavdraget för flytthjälp i vår bloggartikel.

Pianoflytt

Letar du efter en flyttfirma för ditt piano i Göteborg? Då har vi goda nyheter för dig! Boka din pianoflytt med oss och vi skickar ett av våra utbildade team för att transportera ditt instrument på ett säkert och ändamålsenligt sätt. Vårt team vet hur instrumentet ska skyddas och vilka krav det ställer på transporten. Lägg märke till att vi utöver detta erbjuder hjälp när du vill flytta andra tunga föremål, exempelvis vid en kassaskåpsflytt.

Flyttkartonger

Ingen flytt utan ett lämpligt antal stabila flyttkartonger för säker förvaring av ägodelar. Du kan välja mellan att hyra flyttkartonger eller köpa högklassiga flyttlådor från Movinga. Du kan också leta efter begagnade om du vill få tag på riktigt billiga flyttkartonger i Göteborg. Kom ändå ihåg att kvaliteten inte nödvändigtvis är den bästa om de redan använts flitigt.


Viktiga adresser när du flyttar

Arbetsförmedlingen

Skatteverket

Stadsbiblioteket

Arbetsförmedlingen

Järnvågsgatan 3,
413 27 Göteborg
077 160 00 00

Ute efter ett jobb i Göteborg? Förbered dig för ditt möte med Arbetsförmedlingen genom att se över och uppdatera ditt cv. Ta också med dig relevanta betyg och intyg. Skriv in dig hos Arbetsförmedlingen senast första dagen du är arbetslös.

Skatteverket

www.skatteverket.se/folkbokforing

Att göra flyttanmälan är obligatoriskt, eftersom du enligt lagen ska ska vara folkbokförd där du bor. Din folkbokföringsadress påverkar hur mycket skatt du ska betala och din rätt till olika förmåner och bidrag. Flyttanmälan görs kostnadsfritt i Skatteverkets elektroniska tjänst.

Stadsbiblioteket

Götaplatsen 3,
402 29 Göteborg
031 368 34 00

Få tillgång till böcker för stora och små, ljudböcker, filmer, tidningar, e-böcker och mycket mer. Surfa på nätet, gör utskrifter eller kopiera och skanna dina dokument. På de flesta bibliotek ordnas kostnadsfria utställningar, föreläsningar, författarbesök och andra evenemang.

Bra att veta

I Göteborg finns något för alla: stämningsfulla gamla kvarter, vackra kyrkor och museer och caféer med hög mysfaktor. De facto är Göteborg landets cafétätaste stad, vilket bidrar till stadens charm. Göteborg har ett rikt kulturliv med evenemang för många olika smaker. Här ordnas exempelvis Bokmässan, som är Nordens största, respektive Europas näst största mötesplats för bokbranschen. Ett annat betydande evenemang är musikfestivalen Way Out West.

Kännetecknande för Göteborg är även utsträckta grönområden. Grönytan mer invånare var 175 kvadratmeter år 2013 och antalet träd i staden uppgick till över 50 000. Närheten till vattnet är även något som bidrar till Göteborgs dragningskraft. Utanför staden breder en imponerande skärgård ut sig, dit det är enkelt att ta sig med en av skärgårdsbåtarna.

Du som vill flytta till Göteborg som student har ett stort utbud av olika utbildningar att välja mellan. Några skolor som varje år lockar tusentals studenter är Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet och Sahlgrenska akademin. Är du på väg att flytta ensam till Göteborg har du goda möjligheter att stifta nya bekantskaper genom att bekanta dig med stadens rika kulturliv och som student kan du engagera dig i ett varierande utbud av fritidsaktiviteter.

Siffror från 2017 visar att Göteborg hade den lägsta arbetslösheten bland storstadsregionerna i landet: 5,7 procent. En avsevärd del av nya jobb har skapats inom tjänstesektorn som kopplas till IT-tjänster. Inom vård, omsorg och utbildning finns också många arbetstillfällen. Under de senaste åren har antalet lediga tjänster ökat markant i regionen.

Om du planerar att flytta till Göteborg med barn flytta till Göteborg med barn väntar många olika möjligheter er. I staden finns uppemot 300 lekplatser och ett stort antal trevliga badplatser. Möjligheterna till vattensport och friluftsliv är också goda. Ett självklart besöksmål är Nordens största Nöjespark Liseberg, som i snart 100 års tid lockat besökare.