Behöver du en pålitlig flyttfirma i Borås?

Att flytta är enkelt med Movinga

Tillgänglig
service
Betala för
exakt volym
Helförsäkrad flytt
Extratjänster
100% rikstäckande

Vad kostar en flytt med en flyttfirma i Borås?

Priset för en flyttfirma i Borås styrs av följande faktorer: volymen på ditt bohag, flyttavstånd och behovet av extratjänster.  Närmare information hittar du i vår bloggartikel om flyttkostnader.

Hur gör jag för att boka flyttstädning i Borås?

När du bokar din flytt med Movinga har du också möjlighet att boka flyttstädning som extratjänst. Ett av våra erfarna team tar hand om städningen, till vilken det hör en städgaranti på 14 dagar.

Vilket är det bästa alternativet för flytthjälp i Borås?

Om du vill vara säker på att din flytt går smidigt utan problem på vägen är en erfaren flyttfirma det bästa alternativet som flytthjälp. Vi tar fram ett erbjudande anpassat efter dina behov.

ALLT FÖR EN SMIDIG FLYTT

Vi har byggt upp ett nätverk av erfarna, noggrant utvalda flyttfirmor över hela Sverige och ur detta nätverk tar vi fram en pålitlig flyttfirma i Borås för just dina behov. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i vårt planeringsverktyg, varefter vi skickar dig en skräddarsydd flyttoffert. Oavsett om du ska flytta till Borås, om ditt flyttlass går inom stadens gränser eller om du bestämt dig för att flytta från staden hjälper vi dig gärna.

När du bokar en flyttfirma i Borås via oss kan välja mellan att beställa en standardflytt eller utöka denna med tilläggstjänster, såsom nedmontering  av möbler och packning. Du har också möjlighet att köpa kvalitetstestade flyttkartonger eller överlåta flyttstädningen åt oss. Meddela oss om dina önskemål och behov –  vi fram ett skräddarsytt erbjudande till dig.

Smidighet och förstklassig kundtjänst är inte det enda som utmärker oss, utan även en ihärdig strävan att verka miljövänlighet. Vi undviker så långt som möjligt tomma körrutter genom långsiktig planering och noggrann koordinering. På detta sätt kan vi sänka vår bensinkonsumtion, vilket i sin tur minskar koldioxidutsläppen i flyttbranschen.

BOKA EN AVSLAPPNAD FLYTT

Magasinering

När du flyttar kan det hända att det blir aktuellt för dig att utreda alternativ för magasinering i Borås. Innan du fattar beslut ska du bland annat utreda volymen på de föremål du ska magasinera, dina krav gällande tillgänglighet och avstånd samt tidsperioden du tänkt dig. Dessa faktorer styr kostnaderna. Kolla in vår artikel för fler praktiska råd gällande magasinering.

Hyra flyttbil

Att hyra flyttbil i Borås är ett alternativ som kan aktualiseras om det gäller att flytta endast några enstaka föremål. Det du gör klokt i att hålla koll på är körkorts- och ålderskrav, tillgänglighet till parkering och fordonets köregenskaper. Reservera tillräckligt med tid för att utreda olika möjligheter som sedan kan jämföras med varandra. Läs mer om ämnet i vår bloggartikel.

Rutavdraget

Sänk dina flyttkostnader med hjälp av rutavdraget, som ger dig skatteavdrag för 50 procent av arbetskostnaden för flytten. Du kan också att utnyttja avdraget om du står för dina föräldrars flyttkostnader. Är du i ett samboförhållande har ni möjlighet att omfördela summorna mellan er. Till kriterierna hör att du ska ha fyllt 18 år, bo i Sverige eller betala skatt för minst 90 procent av din inkomst.

Flytta piano

Planerar du att flytta ditt piano i Borås? Att flytta ett piano utan experthjälp är sällan en god idé, på grund av risken för repor och skador. Pianot måste skyddas ändamålsenligt och dess otympliga form gör transporten utmanande. Lägg märke till att vi utöver denna service erbjuder hjälp när du vill flytta andra tunga föremål, exempelvis vid en kassaskåpsflytt.

Flyttkartonger

När du bokar din flytt med Movinga har du möjlighet att köpa flyttlådor för din flytt i Borås. Våra flyttlådor har genomgått noggranna kvalitetstest under olika förhållanden, alltså kan du vara säker på att dina ägodelar får en trygg transport. Låt oss veta om ditt behov av flyttkartonger så hjälper vi dig med att välja rätt variant och antal inför din flytt.

Nedmontering av möbler

Nedmontering av stora möbler är en förutsättning för en trygg transport. Och självfallet ska möblerna monteras ihop på den nya adressen. Om du inte vill ta dig an den här uppgiften hjälper vi dig gärna. Beställ montering som extratjänst till ett fördelaktigt pris. Våra flyttexperter sköter de här uppgifterna effektivt och hanterar dina möbler med största varsamhet.

Viktiga adresser när du flyttar

Arbetsförmedlingen

Skatteverket

Stadsbiblioteket

Arbetsförmedlingen

Ute efter ett jobb i Borås? Förbered dig för ditt möte med Arbetsförmedlingen genom att se över och uppdatera ditt cv. Ta också med dig relevanta betyg och intyg. Skriv  in dig hos Arbetsförmedlingen senast första dagen du är arbetslös.

Torggatan 23,
503 34 Borås
06 77 160 00 00

Skatteverket

Att göra flyttanmälan är obligatoriskt, eftersom du enligt lagen ska ska vara folkbokförd där du bor. Din folkbokföringsadress påverkar hur mycket skatt du ska betala och din rätt till olika förmåner och bidrag. Flyttanmälan görs kostnadsfritt i Skatteverkets elektroniska tjänst.

www.skatteverket.se/folkbokforing

Stadsbiblioteket

Få tillgång till böcker för stora och små, ljudböcker, filmer, tidningar, e-böcker och mycket mer. Surfa på nätet, gör utskrifter eller kopiera och skanna dina dokument. På de flesta bibliotek ordnas kostnadsfria utställningar, föreläsningar, författarbesök och andra evenemang.

Sturegatan 35,
503 42 Borås
06 33 35 76 20

Bra att veta

Textilstaden Borås kännetecknas av goda kommunikationer: staden är knutpunkt för fyra riksvägar och järnvägstrafiken är livlig. Stockholm nås på tre timmar med X2000, Landvetters flygplats ligger en halvtimmes bilfärd ifrån och avståndet till Göteborg är 7 mil. Borås flygplats ligger i industriområdet Viared och används av räddningstjänsten och taxiflyg.

Borås har etablerat sig som centrum för handel och textil och många postorderföretag har en anknytning till staden. En viktig plats i Borås är Textile Fashion Center i stadsdelen Simonsland, forskningscenter för textil och mode. Här möts forskning, utbildning, entreprenörskap och innovation och målet är att bli Europas ledande science park inom sitt område.

För den som vill flytta till Borås för att studera finns följande alternativ till hands: Högskolan i Borås, dit Biblioteksskolan och Textilhögskolan hör. Ett annat alternativ är Borås Yrkeshögskola och därtill finns det två folkhögskolor: Borås folkhögskola och Fristads folkhögskola. Högskolan i Borås bjuder på studiemöjligheter inom exempelvis följande områden: ekonomi, lärarutbildningar och polisprogrammet.

Borås invånare har goda möjligheter att ta sig ut i naturen och flera bostadsområden ligger precis invid grönområden. Rya åsar är en populär destination för vänner av friluftsliv. I det 550 hektar stora kommunala naturreservatet har du möjlighet att beundra trädgårdsväxter vid Ramshulan, grilla vid grillplatser och ströva runt i såväl ädellövskog som barrskog. Här finns tre markerade spår av varierande längd.

Inom stadens kulturliv händer en hel del: här ordnas landets enda grand prix-turnering i estradpoesi, Borås Open, och ett annat populärt evenemang är Borås skulpturbiennal. Biennalen hölls första gången 2008 och har sedan fått fortsättning. Vid den första biennalen invigdes den jättelika skulpturen Walking to Borås i ändan av Allégatan.